Ne anekdotas: kiek skraidyklių reikia norint pakeisti lemputę?

Po daugybės bandymų lemputė pagaliau įsukta!<br>Kadras iš „YouTube“
Po daugybės bandymų lemputė pagaliau įsukta!<br>Kadras iš „YouTube“
Daugiau nuotraukų (1)

Input.lt

Nov 3, 2016, 2:40 PM, atnaujinta May 9, 2017, 4:45 PM

Plačiai paplitęs toks juokelis: „Kiek reikia N, norint pakeisti lemputę?“ Dažniausiai N būna kokios nors profesijos atstovai ir juokelyje panaudojama darbo specifika ar su ta profesija susiję stereotipai. Pavyzdžiui: „Kiek reikia programuotojų, norint pakeisti lemputę? Nė vieno – tai techninės įrangos problema.“ O kiek reikia bepiločių skraidyklių?

Programuotojas Marekas Baczynskis savo „YouTube“ kanale paskelbė vaizdo įrašą, kuriame demonstruojamas perdegusios lemputės pakeitimas skraidykle.

Savo vaizdelyje Marekas drauge su pažįstamu operatoriumi Styvu eksperimentiškai atsakė į klausimą „Kiek reikia skraidyklių, norint pakeisti lemputę?“. Pasak autoriaus, reikia dviejų skraidyklių, nes iš pradžių pasirinkta skraidyklė užduočiai nelabai tiko. Be to, kūrėjams prisireikė devynių naujų lempučių, nes nemažai lempučių sudužo bandant jas išsukti ir įsukti.

Perdegusios lemputės pakeitimui panaudota skraidyklė, ant kurios korpuso pritvirtinti trys ūseliai, kuriais suimama stiklinė lempos kolba. Iš pradžių vaizdelio autoriai naudojo skraidyklę „Eachine E30W“, bet po ištisą dieną trukusių nesėkmingų bandymų perėjo prie „Syma X5C-1“, su kuria lemputę pakeitė per 10 minučių.

Pagal Nplus1.ru inf. parengė Input.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.