„Tieto Lietuva“ purtosi atsakomybės dėl „Rinkėjo puslapio“ spragų

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) užsakymu interneto svetainę „Rinkėjo puslapis“ sukūrusi bendrovė „Tieto Lietuva“ penktadienį išplatino pranešimą spaudai, kuriame išreiškė abejones dėl Kibernetinio saugumo ir telekomunikacijų tarnybos prie KAM atlikto tyrimo skaidrumo bei išvadų objektyvumo.

„Tieto Lietuva“ teigia iš VRK negavusi jokių pretenzijų dėl „Rinkėjo puslapio“ nei po sistemos perdavimo bei garantinio laikotarpio pabaigos, nei dabar.
„Tieto Lietuva“ teigia iš VRK negavusi jokių pretenzijų dėl „Rinkėjo puslapio“ nei po sistemos perdavimo bei garantinio laikotarpio pabaigos, nei dabar.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 11, 2016, 1:35 PM, atnaujinta Apr 18, 2017, 5:34 AM

„Tieto Lietuva“ teigimu, pirmadienį VRK rengia posėdį, kuriame ketina pristatyti minėto tyrimo išvadas dėl „Rinkėjo puslapio“ sutrikimų Seimo rinkimų metu.

Bendrovė apie atliktą tyrimą, kurio išvados neva įrodo „Tieto Lietuva“ padarytas klaidas kuriant „Rinkėjo puslapį“, sužinojo iš kompanijos „iTree Lietuva“ užsakymu žiniasklaidoje paskelbtų užsakomųjų straipsnių. Pastaroji bendrovė, pagal sutartį su VRK, rūpinosi jos sistemų bei minėto puslapio priežiūra.

„Tieto Lietuva“ kyla didelių abejonių dėl VRK užsakymu atlikto tyrimo objektyvumo, tuo labiau kad bendrovė, kaip sistemą kūrusi įmonė, visiškai nebuvo įtraukta į šį tyrimą – į bendrovę nebuvo kreiptasi jokių duomenų ar informacijos. Atsižvelgiant į tai, kad VRK „Rinkėjo puslapio“ vystymą perėmusi įmonė užsakytuose straipsniuose paskelbė tikrovės neatitinkančią informaciją, „Tieto Lietuva“ šiuo metu analizuoja susidariusią situaciją ir svarsto galimybes dėl pažeistų bendrovės teisių ir teisėtų interesų gynimo teisinėmis priemonėmis“, – rašoma „Tieto Lietuva“ pranešime spaudai.

Įmonė nurodo įgyvendinusi visus savo sutartinius įsipareigojimus VRK, susijusius su „Rinkėjo puslapio“ projektu, ir šią sistemą sėkmingai perdavusi užsakovui. Iš VRK nei po sistemos perdavimo bei garantinio laikotarpio pabaigos, nei dabar bendrovė nėra gavusi jokių pretenzijų.

„Tieto Lietuva“ VRK konkursą „Rinkėjo puslapiui“ sukurti laimėjo 2013 m., o projektą įgyvendino ir perdavė užsakovui pernai vasarą (sistema buvo įdiegta 2015 m. birželį). Garantijos laikotarpis truko metus ir baigėsi šių metų birželio 29 d.

Kompanijos „iTree Lietuva“ užsakomajame straipsnyje, kuris buvo paskelbtas portaluose Delfi.lt ir Vz.lt, įmonės vadovas Darius Lazauskas teigia, kad „visi nesklandumai buvo susiję su šiuo portalu ir jo turinio valdymo sistema, kurią kūrė įmonė „Tieto Lietuva“.“

„Turime Kibernetinio saugumo ir telekomunikacijų tarnybos išvadas, kad saugumo spragų atsirado tai įmonei kuriant portalą www.rinkejopuslapis.lt ir jo TVS“, – straipsnyje cituojamas D.Lazauskas.

Straipsnyje taip pat rašoma, kad „iTree Lietuva“ specialistai, birželio pabaigoje perėmę portalo priežiūrą, ištaisė 283 defektus, kuriuos paliko portalo kūrėjai. „Keista, kad kūrėjai, pasibaigus garantiniam laikui, patys nedalyvavo priežiūros konkurse ir į konsultacijas su mumis nėjo“, – teigė D.Lazauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.