„Apple“ pripažino „iPhone 6 Plus“ broką, bet taisys tik už pinigus

Kompanija „Apple“ pripažino, kad po ilgesnio naudojimo jos telefonų „iPhone 6 Plus“ ekranai tampa nejautrūs lietimams, tačiau šį broką ji siūlo pataisyti už pinigus. Ir visai nemažą sumą – 149 dolerius.

Kai kurių „iPhone 6 Plus“ ekranai ima mirkčioti arba tampa nejautrūs prisilietimams, jei telefonas kelis kartus nukrenta ant kieto paviršiaus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kai kurių „iPhone 6 Plus“ ekranai ima mirkčioti arba tampa nejautrūs prisilietimams, jei telefonas kelis kartus nukrenta ant kieto paviršiaus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 18, 2016, 4:19 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 2:28 PM

Šį gedimą, kuris buvo pramintas „lietimo liga“, į viešumą iškėlė technologijų ekspertai iš svetainės „iFixit“, kurie pranešė pastebėję didžiulį tokių gedimų skaičių. Anot jų, „lietimo liga“ nutinka dėl to, kad įrenginyje atsipalaiduoja kai kurios ekraną valdančios mikroschemos, skelbia BBC.

„Aš manau, kad jei tai yra žinomas defektas, kylantis ne dėl vartotojo kaltės, tuomet „Apple“ turėtų prisiimti atsakomybę ir nemokamai pataisyti įrenginį, nepriklausomai nuo jo amžiaus“, – teigė tinklalapio „Pocket-Lint“ redaktorius Stuartas Milesas.

„Apple“ pranešė išsiaiškinusi, kad kai kurių „iPhone 6 Plus“ ekranai ima mirkčioti arba tampa nejautrūs prisilietimams, jei telefonas kelis kartus nukrenta ant kieto paviršiaus. Kompanija teigia priimsianti remontuoti įrenginius, kurių ekranai nėra įskilę ar sudužę, tačiau šis remontas kainuos. JAV jo kaina siekia 149 dolerius, Didžiojoje Britanijoje – 146 svarus.

„Apple“ pranešime taip pat nurodoma, kad vartotojai, kurių telefonų „lietimo liga“ buvo pataisyta anksčiau, turėtų susisiekti dėl permokėtų lėšų panaudojimo. Anksčiau šis remontas kainavo 329 dolerius.

Nejautriais tapusius „iPhone 6 Plus“ ekranus „Apple“ taisys penkerius metus nuo šio telefono pasirodymo prekyboje dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.