„Apple“ kopijavusiai „Samsung“ – JAV teismo dovanėlė

JAV Aukščiausiasis teismas palaikė Pietų Korėjos bendrovę „Samsung“ užsitęsusioje bendrovės kovoje su „Apple“ dėl patentų, informuoja BBC.

„Apple“ į teismą padavė „Samsung“ teigdama, kad pasisavinta kertinė jos sukurto telefono „iPhone“ išvaizda.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Apple“ į teismą padavė „Samsung“ teigdama, kad pasisavinta kertinė jos sukurto telefono „iPhone“ išvaizda.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2016, 2:15 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:04 AM

Teismas atmetė ankstesnį žemesnės instancijos teismo sprendimą, pagal kurį „Samsung“ privalėjo sumokėti 399 mln. dolerių „Apple“ dėl pasisavintų „iPhone“ dizaino detalių. Aukščiausiasis teismas nurodė, kad patentų pažeidėjai neturi mokėti už visą pelną, nes „Samsung“ telefonuose rastos tik kelios detalės, pagamintos pasisavinus patentą.

Tačiau šiuo sprendimu byla tarp korporacijų nesibaigė, ji bus vėl grąžinta į žemesnės instancijos teismą, kuris spręs, kokio dydžio baudą „Samsung“ turėtų sumokėti.

Kova tarp dviejų didžiausių pasaulio išmaniųjų telefonų gamintojų prasidėjo dar 2011 m., kai „Apple“ į teismą padavė „Samsung“ teigdama, kad pasisavinta kertinė jos sukurto telefono „iPhone“ išvaizda.

2012 m. gruodį „Samsung“ buvo priteista sumokėti beveik 930 mln. dolerių bauda. 2015 m. gegužę JAV apeliacinis teismas nusprendė, kad „iPhone“ išvaizda negali būti apsaugota prekės ženklais, todėl „Samsung“ bauda sumažinta. „Samsung“ teigė, kad skiriant baudą neatsižvelgta į tai, kad jos gaminamiems telefonams galioja per 200 tūkst. kitų patentų, kurie nepriklauso „Apple“.

„Apple“ tvirtina, kad „Samsung“ turi sumokėti minėtą sumą, nes „iPhone“ sėkmė tiesiogiai priklauso nuo jo išskirtinės išvaizdos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.