Dėl savo telefonų išsigandę lietuviai sujudo feisbuke – kas vyksta

Socialiniame tinkle „Facebook“ sparčiai plinta vienoje grupėje paskelbtas pranešimas apie susvilusį „Samsung“ telefono įkroviklį. Įrašo komentaruose ir kiti vartotojai dalijasi panašiais „nuotykiais“.

Feisbuko nariai skundžiasi svylančiais telefonų įkrovikliais.
Feisbuko nariai skundžiasi svylančiais telefonų įkrovikliais.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 16, 2016, 7:25 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:09 PM

„Ne juokais šiandien su sūnumi išsigandom. Gerai, kad buvo dienos metas ir mes namie. Antraip, nežinau, kaip būtų viskas pasibaigę. Vaikas šaukia: „Mama, telefonas dega!!!“ Ištraukėm degantį įkroviklį su ugnimi. Mano patarimas – stenkitės naktį nekrauti telefono“, – rašo „Facebook“ narė Lavanda.

Kiti feisbuko nariai teigė patyrę panašių atvejų, kuomet ėmė svilti jų įkroviklių laidai. Visi jie teigia naudoję originalius įkroviklius.

Beje, prieš kelis mėnesius apie užsidegusį įkroviklį feisbuke buvo paskelbusi ir radijo laidų vedėja Skaiva Jasevičiūtė-Kraujalė.

„Vartotojų saugumas yra pagrindinis mūsų prioritetas, todėl tokius pranešimus visuomet vertiname labai rimtai. Konkrečias priežastis, sukėlusias įrenginio pažeidimą, galėsime nustatyti tik atlikę išsamų tyrimą. Su moterimi jau susisiekėme asmeniškai“, – teigė „Samsung“ atstovė Liga Bite.

Tačiau kodėl taip nutinka? Anot L.Bites, dažniausiai dėl to kalti mechaniniai įkroviklio ar telefono pažeidimai.

„Dažniausiai mechaninis pažeidimas atsiranda dėl išorinių veiksnių, pavyzdžiui, „microUSB“ jungtis gali būti pažeista dėl išorinio spaudimo, dėl to vidinės elektroninės dalelės susiliečia, nors paprastomis aplinkybėmis liestis neturėtų. Kontaktas sukelia kaitimą ir pažeidžia plastikinę įkroviklio dalį. Paprastai tai nekelia pavojaus dėl įkroviklyje esančių saugumo mechanizmų, kurie jį atjungia nuo elektros tiekimo, kai veikloje aptinkama neatitikimų“, – komentavo „Samsung“ atstovė.

Vartotojus, pastebėjusius mechaninį įkroviklio ar telefono pažeidimą, ji ragino įrenginius atnešti į „Samsung“ serviso centrą patikrinimui.

Patarimų, kaip taisyklingai įkrauti telefoną, rasite čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.