„Huawei“ patarimai, kaip kokybiškai užfiksuoti Kalėdų akimirkas

Šiais metais pasirodžiusi „Huawei“ kalėdinė kampanija ragina nors per šventes būnant artimųjų apsuptyje padėti telefonus į šalį. „Nors kartą per metus pamirškite apie savo išmanųjį telefoną ir paverskite savo svajones realybe!“ – tai kampanijos #BePresent šūkis. Artėjant gražiausioms metų šventėms vertėtų nepamiršti šios prasmingos žinutės. Tačiau jaukiausios metų šventės – Kalėdų – akimirkas esame linkę įamžinti. Šventinių susibūrimų metu užfiksuoti kadrai apie šį stebuklingą laikotarpį primins ištisus metus. Vis tik norint ne vienerius metus džiaugtis išraiškingomis nuotraukomis bei vaizdo įrašais, rekomenduojama pasitelkti aukščiausios kokybės įrangą.

Kalėdinės nuotraukos su „Huawei P9 Blue“ telefonu.<br>„Huawei“ nuotr.
Kalėdinės nuotraukos su „Huawei P9 Blue“ telefonu.<br>„Huawei“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2016, 4:01 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:34 PM

Vertėtų nepamiršti, kad dažniausiai apšvietimas, kuriantis kalėdinę nuotaiką, nėra pakankamas kokybiškai užfiksuoti šventės akimirkas. Tačiau su „Huawei P9 Blue“ telefonu įamžinti išraiškingas akimirkas bei išgauti norimus efektus fotografuojant – vieni juokai. Šio telefono kamera sukurta bendradarbiaujant su legendine Vokietijos fotografijos kompanija „Leica“.

Štai keletas patarimų, kurie padės sukurti tobulas kalėdinės nuotraukas bei vaizdo įrašus.

Kalėdinės nuotraukos

Esant prastam apšvietimui, išgauti kokybiškas nuotraukas yra gana sudėtinga, todėl, norint padaryti tikrai gerą kadrą, vienas iš svarbiausių dalykų – telefoną rankose laikyti kuo stabiliau. Nuotraukoms pritaikant ilgo išlaikymo fotografavimo techniką, jos gali išeiti susiliejusios – ši problema išlieka naudojant net ir pačius brangiausius įrenginius. Tačiau naudojant „Huawei P9 Blue“ telefoną, užtenka tik paliesti norimą fokusuoti zoną jutikliniame ekrane ir kadras taps nepriekaištingas. „Huawei P9 Blue“ telefone esantis hibridinis automatinis fokusavimas susidoroja net ir su nepalankiausiomis apšvietimo sąlygomis bei veikia taip greitai, jog fotografuojant su juo įmanoma užfiksuoti net ir pačius išskirtiniausius kadrus, pavyzdžiui, dovaną išpakuojančio vaiko džiaugsmą.

Jeigu fotografuojamame kambaryje dega žvakės ar mirga kalėdinės eglės lemputės, rankinis baltos spalvos balanso nustatymas gali praversti. Telefone esantis ekrano peržiūros režimas padės įvertinti, koks apšvietimo nustatymas nuotrauką paverstų natūralesne, bei sumažinti riziką parinkti netinkamą spalvų gamą.

Kalėdos – taip pat puiki galimybė išbandyti juodai baltą fotografiją. „Huawei P9 Blue“ pasižymi dvigubu jutikliu, vienas jų skirtas būtent juodai baltų nuotraukų fotografavimui. Šis jutiklis padeda užfiksuoti daug daugiau detalių, o norint įamžinti ypatingą Kalėdų dvasią jis gali tapti nepamainomu. Naudojant šį jutiklį galima išvengti spalvų chaoso bei sutelkti dėmesį į svarbiausius akcentus. Tokios nuotraukos atskleidžia išskirtinumą ir nostalgiją, kaip įvardija specialistai – žymųjį „Leica“ stilių.

Kalėdinių vaizdo įrašų pagrindai

Dažniausia klaida, daroma filmuojant telefonu – staigūs, netolygūs kameros judesiai. Filmuojant kiekvienas atliktas judesys turėtų būti itin sklandus ir lėtas, nes tik taip įrašas tampa patraukus žiūrovo akiai. Su „Huawei P9 Blue“ vaizdo įrašų fokusavimas tampa greitas ir tikslus, tačiau, kaip ir fotografuojant, reikėtų nepamiršti telefoną laikyti stabiliai.

Nudažykime Kalėdas

Tapyba šviesa – tai unikali technika, kurią galima išgauti tik su „Huawei“ išmaniaisiais. Naudojant ilgo išlaikymo funkciją, kurti šviesos formas bei raides, pasitelkiant žvakės šviesą, žibintuvėlį ar netgi fejerverkus, tampa įmanoma. Viskas ko jums reikia – tai lašelis fantazijos ir šis efektas jums leis išgauti pasakiškus efektus, prilygstančius specialiesiems filmų efektams. Kalėdų proga galėsite nupiešti net švytinčią eglę ore.

Dar vienas būdas originaliai įamžinti šventinį šeimos susibūrimą – panaudoti laiko intervalo (angl. time lapse) režimą. Telefoną pastačius vienoje vietoje ir pasirinkus šį režimą, kamera įamžins visą vakaro eigą, tačiau galutinis rezultatas nebus kelių valandų trukmės filmuota medžiaga, tai bus pagreitintas kelių minučių vaizdo įrašas. Ši technologija leis greitai, bet nenuobodžiai įamžinti visą šeimos susibūrimą.

Kartais norisi akimirkas tiesiog pristabdyti, pavyzdžiui, kai matome besikeičiančias vaiko emocijas išpakuojant kalėdines dovanas. Šioms akimirkos atsiskleisti gali padėti sulėtinto režimo funkcija. Taigi sulėtinto filmavimo ar laiko intervalų funkcijos padės perteikti skirtingas gyvenimo akimirkas.

Kalėdos su „Huawei P9 Blue“

„Huawei P9 Blue“ telefonas leis užfiksuoti aukščiausios kokybės kalėdinius prisiminimus bei suteiks laisvės jūsų kūrybiškumui. Naudojant šį telefoną galėsite ne tik fotografuoti ar filmuoti, bet taip pat ir eksperimentuoti su juodai baltomis nuotraukomis, tapyti šviesa, rankiniu būdu reguliuoti nustatymus ir daryti RAW formato nuotraukas – visa tai patenkins net ir profesionalų poreikius. Ar imsitės tradicinių šeimos nuotraukų, ar eksperimentų su skirtingomis funkcijomis, „Huawei P9 Blue“ telefone rasite būtent tai ko jums reikia be jokių papildomų programėlių diegimo.

Apie „Huawei“ vartotojų verslo grupę

„Huawei“ savo gaminius ir paslaugas siūlo daugiau kaip 170 šalių, o jos pirkėjai sudaro trečdalį viso pasaulio gyventojų. 2015 m. kompanija užėmė trečią vietą pasaulyje pagal parduodamų išmaniųjų telefonų skaičių. „Huawei“ turi 16 mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros centrų, veikiančių JAV, Vokietijoje, Švedijoje, Rusijoje, Indijoje ir Kinijoje. Kompanijos vartotojų verslo grupė – vienas iš trijų „Huawei“ verslo padalinių, veikiančių išmaniųjų telefonų, mobiliųjų plačiajuosčio ryšio įrenginių, namų įrenginių srityse ir teikiančių debesijos paslaugas. Turėdama daugiau kaip 20 metų patirtį telekomunikacijų srityje, kurią leido įgyti globalus kompanijos tinklas, visame pasaulyje vykdoma veikla ir turimi verslo partneriai, „Huawei“ vartotojų verslo grupė pasiryžusi siūlyti naujausias technologijas savo klientams ir teikti technologinės pažangos džiaugsmą žmonėms visame pasaulyje.

Daugiau informacijos rasite interneto svetainėje čia.

Naujausią informaciją apie „Huawei“ vartotojų verslo grupę sekite:

„Facebook“: čia.

„Twitter“: čia.

„YouTube“: čia

„Instagram“: čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: iniciatyvą balsuoti už dvigubą pilietybę VRK kaltina agitavimu