Kaip „Fallout“ Ameriką nulaužė

Paaiškinti, kas yra kompiuterinis įsilaužimas nieko apie tai nežinančiam gali būti pakankamai sudėtinga. Todėl televizijos naujienos, kol balsas už kadro pasakoja pačią naujieną, dažniausiai rodo asociatyvinius vaizdus – klaviatūras, neaiškias raidžių ir skaičių eilutes, vienetukus ir nuliukus ekrane, ir t.t. – o mažiau tame išprususi publika žiūri ir įsivaizduoja, kad viskas taip ir vyksta. Panašiai elgiamasi ir skaitmeninėse medijose, kur iliustracijos dažniausiai būna asociatyvinės.

Įsilaužimo minižaidimas žaidime „Fallout 3“
Įsilaužimo minižaidimas žaidime „Fallout 3“
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2017, 11:05 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:42 PM

O jei esate CNN, galite „pasiskolinti“ gabalėlį iš vieno populiariausių metų vaizdo žaidimų ir tikėtis, kad niekas to nepastebės.

Neseniai CNN publikuotoje istorijoje apie tai, kaip JAV prezidentas Barrackas Obama skelbia Rusijai sankcijas dėl jos kibernetinių atakų, nukreiptų į JAV, kaip titulinė straipsnio iliustracija buvo panaudotas vaizdo fragmentas iš vieno populiariausių žaidimų – „Fallout 4“. Ir nors grėsmingos žalios raidės bei paslaptingi simboliai visai derėjo prie temos, bet dauguma, žaidžiančių vaizdo žaidimus, nesunkiai atpažino, kad tai – vaizdai iš „Fallout 4“ žaidime esančio minižaidimo, kuriame irgi reikia įsilaužinėti į kompiuterius.

Žaidimuose „Fallout 3“, „Fallout: New Vegas“ ir „Fallout 4“ esančiame minižaidime į kompiuterius įsilaužinėti reikia tam, kad galima būtų atidaryti duris bei seifus. Žaidimo esmė – beprasmiškų raidžių ir simbolių virtinėse rasti ir atpažinti specifinius žodžius. Žaidimas paprastas ir smagus, bet iš tiesų neturi nieko bendro su realiu įsilaužinėjimu.

Įdomu, ar ilgai reikės laukti, kol žinių gigantai, pasakodami apie statybų verslą, iliustruos vaizdais iš „Tetrio“, o istoriją iš karinio konflikto – vaizdo medžiaga iš „Call of Duty“?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.