Pirmaujame ir dar viename skaitmeniniame fronte

Apetitas kyla bevalgant, ir tai galioja ne tir mobiliesiems duomenims – „Omnitel“ teigia, kad vien tik 4G ryšiu persiųstų duomenų dalis jų tinkle 2016 metų gruodį sudarė 77%, ir per metus padidėjo trečdaliu. Tendenciją patvirtina ir tarptautinės telekomunikacijų rinkos tyrimų bendrovės „Tefficient“ duomenys – pasaulio telekomunikacijų žemėlapyje Lietuva spindi tarp lyderių.

123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2017, 3:09 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:21 PM

Lietuvos rinka pagal 4G duomenų naudojimo augimą išsiskiria pasaulyje, ir kartu su Turkijos, Austrijos bei Pietų Korėjos vartotojais 2016 metais didėjo labiausiai, rodo “Tefficient“ statistika., o pernai „Omnitel“ klientai sunaudojo daugiausia 4G duomenų per visą šios technologijos plėtros Lietuvoje istoriją. Per metus aktyvių 4G vartotojų skaičius išaugo 42% – iki 280 tūkst. – o vidutiniškai per mėnesį 4G tinkle sunaudotų duomenų kiekis vienam vartotojui padidėjo beveik penktadaliu – iki 6,06 gigabaito (GB).

4G duomenų dalis „Omnitel“ tinkle gruodžio mėnesį siekė beveik 77% ir pagal šį rodiklį „Omnitel“ aplenkė „Telia Company“ grupės mobiliojo ryšio operatorius Švedijoje ir Danijoje (po 74%), tačiau 4G duomenys užima vis dar didesnę dalį Estijoje (89%), Norvegijoje (88%) ir Suomijoje (85%).

Vertinant pagal bendrą duomenų suvartojimą, patronuojančioje „Telia Company“ grupėje didžiausią mobilių duomenų kiekį „suvalgo“ suomiai. Tyrimų bendrovės „Tefficient“ duomenimis, suomiai pasaulyje pirmauja ir pagal vienai SIM kortelei tenkantį vidutinį mobiliųjų duomenų kiekį – 7,2 GB per mėnesį.

Įmonė teigia, kad 4G duomenų suvartojimo šuoliui „Omnitel“ tinkle įtakos turėjo sumažinta mobiliųjų duomenų kaina ir iki ketvirčio padidėję mobiliųjų telefonų pardavimai.

Tai pat „Omnitel“ sako, kad prie 4G duomenų sunaudojimo augimo prisidėjo ir į Lietuvą atvykstantys bei tarptinkliniu „Omnitel“ ryšiu besinaudojantys Šiaurės ir Baltijos šalių gyventojai: nuo praėjusių metų visi „Telia Company“ ir jos dukterinių kompanijų klientai visose Baltijos ir Šiaurės šalių šalyse gali skambinti ir naršyti tokiomis sąlygomis, kokiomis jie tai daro savo namų šalyje.

Panašius duomenis skelbia ir „Tele2 Lietuva“: šio operatoriaus klientų 4G duomenų vartojimas pernai išauga 78%. Per metus šio mobiliojo ryšio teikėjų aktyvių 4G klientų skaičius išaugo 2,3 karto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.