„Samsung“ lyderis – įtariamasis korupcijos skandale

Pietų Korėjos prokurorai trečiadienį paskelbė „Samsung“ grupės valdybos vicepirmininką Jay Y. Lee įtariamuoju korupcijos byloje, su kuriuo siejama ir prezidentė Park Geun-hye.

„Samsung“ valdybos vicepirmininkas Jay Y. Lee tapo įtariamuoju korupcijos byloje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Samsung“ valdybos vicepirmininkas Jay Y. Lee tapo įtariamuoju korupcijos byloje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-11 10:11, atnaujinta 2017-04-12 10:25

Prokurorai tyrė, ar „Samsung“ parama verslo įmonėms ir fondams, susijusiems su prezidentės drauge Choi Soon-sile, turėjo įtakos 2015-aisiais priimant sprendimą dėl kontroversiško dviejų šios grupės padalinių sujungimo, pranešė „Reuters“.

„Samsung“ pripažino suteikusi finansinę paramą dviem fondams ir konsultavusi įmonę, siejamą su Choi Soon-sile. Prokurorai į teismą apklausai iškvietė du „Samsung“ grupės vadovybės narius, tačiau jie buvo apklausiami kaip liudininkai.

„Samsung“ valdybos vicepirmininkas Jay Y. Lee laikomas faktiniu įmonės vadovu nuo tada, kai jo tėvas, kompanijos valdybos pirmininkas Lee Kun-hee, 2014-aisiais patyrė širdies smūgį. Pastarasis yra „Samsung“ įkūrėjo Lee Byung-chulo sūnus.

Pernai gruodį vykusiose apklausose vienas iš „Samsung“ vadovų neigė kaltinimus, esą įmonė mokėjo kyšius tam, kad būtų leista įgyvendinti minėtąjį padalinių susijungimą.

Prokuratūros atstovai nurodė, kad Jay Y. Lee iškviestas apklausai dėl įtarimų papirkinėjimu, tačiau daugiau informacijos nepateikė. Jie neatmetė galimybės, kad gali būti kreiptasi dėl Jay Y. Lee arešto.

Prezidentė Park Geun-hye gali tapti pirmąja demokratiškai išrinkta Pietų Korėjos lydere, kuri netektų posto per apkaltą, dėl kurios parlamentas nubalsavo pernai gruodį. Šį sprendimą turi patvirtinti arba atmesti šalies Konstitucinis teismas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.