Ir vėl: „iPhone“ užspringsta nuo trijų simbolių žinutės

Trijų niekuo neišsiskiriančių simbolių – vėliavos jaustuko, nulio ir vaivorykštės jaustuko – žinutė gali „užlaužti“ daugelį „iPhone“ telefonų. Kol „Apple“ krapštosi, šia spraga jau naudojasi piktavaliai ir pokštautojai.

Gavę žinutę su vėliava, nuliu ir vaivorykšte telefonai „iPhone“ užstringa.<br>Kadras iš „YouTube“
Gavę žinutę su vėliava, nuliu ir vaivorykšte telefonai „iPhone“ užstringa.<br>Kadras iš „YouTube“
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-19 10:11, atnaujinta 2017-04-11 22:33

Internete pasirodė pranešimų, kad dėl minėtų trijų simbolių žinutės „Apple“ telefonai užstringa ir gali priverstinai persikrauti. Teigiama, kad ši spraga nekelia pavojaus naujausią, „iOS 10.2“, operacinės sistemos versiją turintiems telefonams, tačiau gali užblokuoti ankstesnių „iOS“ versijų naudotojų telefonus.

Tiesa, šioje žinutėje yra dar vienas nematomas simbolis, vadinamasis variacijos atrinkėjas (angl. variation selector), kuris taip pat nukopijuojamas į siunčiamą pranešimą.

Tokiai žinutei pasiekus „iPhone“ telefoną jis kelias minutes tampa nenaudojamas – nereaguoja nei į ekrano palietimus, nei į mygtukų paspaudimus. Po to jis gali tiesiog atstrigti arba persikrauti. Tai nutinka net žinutės neatidarius.

Teigiama, kad telefonas „pakimba“ dėl to, jog įrenginys bando sujungti vėliavos ir vaivorykštės jaustukus į vieną, vaivorykštės vėliavą, tačiau tai padaryti trukdo tarp jų esantis nulis.

Ši konkreti problema nėra aktuali naujausios „iOS 10.2“ versijos naudotojams, tiesa, pasinaudojant šia spraga sukurtas būdas „užlaužti“ ir ją turinčius telefonus. Tai atliekama vartotojams siunčiant kontaktą, kuriame tūkstančius kartų nukopijuota minėtoji žinutė. Gavus šį kontaktą, naujausią „iOS“ versiją turintis „iPhone“ kelioms minutėms užstringa ir vėliau gali persikrauti.

Tokiomis žinutėmis atakuojamiems vartotojams patariama užblokuoti jų siuntėjus. 

Panašių atvejų jau buvo anksčiau. 2015 metais nustatyta, kad telefonus „iPhone“ nulaužia SMS žinutė su anglų, arabų ir kinų kalbų simboliais. Pernai vartotojams nerimą kėlė „datos keitimo“ spraga – telefone nustačius 1970 metų sausio 1-osios datą jis „užlūždavo“. O lapkritį internete pasirodė vaizdo įrašas, kurį atidarius „Apple“ telefonų darbas sulėtėdavo ir galiausiai jie apskritai užstrigdavo.

Parengta pagal Time.com, „The Guardian“ ir „The Telegraph“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.