Nepaisant „Galaxy Note 7“ fiasko, „Samsung“ pelnas išaugo 50 proc.

„Samsung Electronics“ kompanijos pelnas per paskutinius tris 2016-ųjų mėnesius išaugo net 50 proc., nepaisant fiasko, kurį kompanija patyrė dėl „Galaxy Note 7“ telefonų, skelbia BBC.

Nepaisant užsiliepsnojančių telefonų, „Samsung“ reputacija nekrito tiek, kiek buvo galima tikėtis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Nepaisant užsiliepsnojančių telefonų, „Samsung“ reputacija nekrito tiek, kiek buvo galima tikėtis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-24 16:08, atnaujinta 2017-04-11 13:39

7,2 milijardo pelnas paskutinįjį praėjusių metų ketvirtį yra didžiausias kompanijai nuo 2013-ųjų metų, nepaisant to, kad spalį „Samsung“ buvo priversti iš rinkos išimti „Galaxy Note 7“ telefonus, kadangi kai kurie prietaisai dėl savo baterijų užsiliepsnodavo.

Didžiausiai pasaulio išmaniųjų telefonų gamintojai „Galaxy Note 7“ išėmimas iš rinkos kainavo apie 5,3 mlrd. dolerių, tačiau kompanija sugebėjo atsigriebti kitose srityse. Taip pat pastebima, kad, nepaisant užsiliepsnojančių telefonų, „Samsung“ reputacija nekrito tiek, kiek buvo galima tikėtis.

„Samsung“ yra didžiausia pasaulyje atminties lustų gamintoja, lenkianti tokias įmones kaip „Toshiba“, kai šių prekių poreikis stipriai auga.

Be to, kompanijai į naudą išėjo ir sustiprėjęs doleris – vonas dolerio atžvilgiu pastaruoju metu krito, tad kai kuriems Pietų Korėjos gamintojams trumpuoju laikotarpiu tai išėjo į naudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.