Lietuvoje vis drąsiau patentuojami išradimai

Lietuvoje daugėja nacionalinių patentų paraiškų, pateikiamų Valstybiniam patentų biurui (VPB). Lyginant su 2015-ųjų duomenimis, 2016 m. nacionalinių patentų paraiškų padaugėjo 28 proc. Pernai iš 153 paraiškų daugiau nei 100 pateikė verslas bei mokslo ir studijų institucijos.

Pastaraisiais metais fiksuojamas ir nacionalinių prekių ženklų bei dizaino paraiškų skaičiaus augimas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Pastaraisiais metais fiksuojamas ir nacionalinių prekių ženklų bei dizaino paraiškų skaičiaus augimas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2017, 12:40 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 10:01 PM

VPB direktorius Arūnas Želvys sako, kad atkaklioje konkurencinėje kovoje patentavimas yra ypač svarbus žingsnis.

„Naujo gaminio ar proceso patentavimas padeda apsaugoti į naujovių kūrimą įdėtas investicijas ir paprasčiau išlaikyti produkto konkurencingumą rinkoje. Tai ypač svarbu konkuruojant naujose inovatyvių produktų rinkose“, – teigia A. Želvys.

Didžioji dalis išduodamų nacionalinių patentų skirti žmogaus poreikiams tenkinti, mechanikai, chemijai, fizikai, transportui ir įvairiems technologiniams procesams.

Pastaraisiais metais fiksuojamas ir nacionalinių prekių ženklų bei dizaino paraiškų skaičiaus augimas. Pernai nacionalinių prekių ženklų paraiškų padaugėjo 17 proc., o nacionalinių dizaino paraiškų – 88 proc.

Klaipėdoje vasario 8 dieną žiniomis apie intelektinės nuosavybės strategijos kūrimą bei vystymą dalysis Europos ekspertai. Renginį organizuoja VPB ir Europos patentų akademija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.