Reikalai juda: „Tesla“ atkreipė dėmesį į Lietuvą

Verslininko Elono Musko ir jo kompanijos „Tesla Motors“ dėmesį norėję atkreipti lietuviai pasiekė savo – įmonės atstovai sužinojo apie tai, kad Lietuvos žaidėjai virtualioje „Minecraft“ aplinkoje atkūrė „Tesla Gigafactory“ gamyklą.

„Tesla“ atkreipė dėmesį į lietuvių pastatytą virtualų jos gigafabriką „Minecraft“ aplinkoje.
„Tesla“ atkreipė dėmesį į lietuvių pastatytą virtualų jos gigafabriką „Minecraft“ aplinkoje.
„Tesla“ atkreipė dėmesį į lietuvių pastatytą virtualų jos gigafabriką „Minecraft“ aplinkoje.
„Tesla“ atkreipė dėmesį į lietuvių pastatytą virtualų jos gigafabriką „Minecraft“ aplinkoje.
O štai kaip „žaidžia“ pats E.Muskas.
O štai kaip „žaidžia“ pats E.Muskas.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 4, 2017, 12:09 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 8:07 PM

„Lietuva žino kelią į mūsų širdį: „Gigafactory 2“ pristatymas naudojant „Minecraft“, – tokią žinutę socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė „Tesla“ atstovai, pateikdami nuorodą į vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip vyko „Minecraft“ žaidėjų dirbtuvės.

Demonstruojant virtualią „Gigafactory“ gamyklą, vaizdo įraše pateikiami ir argumentai, kodėl „Tesla“ būtų naudinga pasirinkti būtent Kruonio pramoninį parką tikros gamyklos statyboms.

Tuo metu pats Elonas Muskas „Twitter“ sekėjams parodė, kaip „žaidžia“ jis: verslininkas pasidalino pirmąja tunelio, kuris ateityje turėtų išspręsti transporto problemas, nuotrauka su vieninteliu prierašu – „Minecraft“.

Virtualią „Tesla“ gamyklos kopiją ir Kruonio LEZ aplinką žaidimo „Minecraft“ aplinkoje lietuviai atkūrė praėjusį savaitgalį. Šiuo projektu jaunieji lietuviai išreiškė savo pilietinę poziciją ir pritarimą Lietuvos valdžiai, kuri siekia pritraukti „Tesla Motors“ gigafabriko statybas į Lietuvą.

Viskas prasidėjo nuo šūkio: „Tesla Motors“ stato gigafababriką dvejus metus, mes jį pastatysime per dvi dienas.“ Lietuviai pagal nuotraukas ir brėžinius atkūrė Kruonio hidroelektrinės teritoriją, pastatė baterijas elektromobiliams gaminančią „Teslos“ gigagamyklą, sukūrė visą infrastruktūrą – kelius, kabelius, vandens transporto stotį, apželdinimą, net šalia esančias gyvenvietes.

36 valandas trukusias gigafabriko statybas visam pasauliui tiesiogiai transliavo dešimt įtakingų Lietuvos „Youtube“ ir „Twitch“ platformų transliuotojų.

„Šis projektas rodo, koks yra šiuolaikinis pasaulis – greitas, entuziastingas, padarantis darbus per tokį laiką, kas seniau buvo planuojama mėnesiais, o dabar suplanuojama ir padaroma per porą savaičių“, – sakė idėjos Lietuvoje statyti „Tesla Motors“ gigafabriką iniciatorius verslininkas Vladas Lašas, kurį jaunieji „Minecraft“ kūrėjai pakvietė į pastatytojo gigafabriko atidarymą.

Pasak organizatorių, lietuviai sulaukė labai daug įtakingų žmonių palaikymo iš Lietuvos ir užsienio.

„Minecraft Gigafactory“ idėja kilo sausio pradžioje, po įvykusios viešos diskusijos, kurioje dalyvavo ir premjeras Saulius Skvernelis, ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius, „Investuok Lietuvoje“ vadovas Mantas Katinas ir kiti. Diskusijoje buvo aptartas Lietuvos potencialas tapti kandidate „Tesla Motors“ europiniam gigafabrikui statyti.

Jaunuosius Lietuvos žaidėjus įkvėpė ir tai, kad „Tesla Motors“ įkūrėjas Elonas Muskas pats yra didelis kompiuterinių žaidimų mėgėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.