Užmiršti bitkoinai norvegą pavertė turtuoliu

Bitkoinas yra virtuali valiuta, kuri buvo sukurta kaip realiai funkcionuojanti valiuta, nepriklausoma nuo valdžios ar centrinių bankų. Iš pradžių ši valiuta nebuvo vertinga, tačiau prieš keletą metų jos vertė tiesiog šovė į aukštumas.

Šiuo metu vieno bitkoino vertė viršija 1,2 tūkst. dolerių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Šiuo metu vieno bitkoino vertė viršija 1,2 tūkst. dolerių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-03 14:24, atnaujinta 2017-04-08 16:38

Bitkoinus sukūrė Satošis Nakamoto. Tiesa, nėra žinoma, ar tai tikras žmogaus vardas, ar slapyvardis. Tik žinoma, kad šiam žmogui priklauso maždaug milijonas bitkoinų, kurių vertė šiuo metu siekia apie 415 milijonų dolerių.

Vos tik atsiradus bitkoinams vienas norvegas, vardu Kristofferis Kochas, 2009 metais už 27 dolerius nusipirko 5000 bitkoinų. Po 4 metų jis per televizorių išgirdo pranešimą apie bitkoinus ir prisiminė pats jų turįs. Tiesa, K.Kochas pamiršo privatų raktą (slaptažodį), kuriuo galima atrakinti elektroninę piniginę, kurioje laikomi bitkoinai.

Galiausiai išsiaiškinęs, koks yra slaptažodis, K.Kochas buvo maloniai nustebintas: jo turimų 5000 bitkoinų vertė išaugo iki 886 000 dolerių!

2013 metais vieno bitkoino vertė buvo pasiekusi 266 dolerius, tačiau netrukus, po internetinių narkotikų prekeivių, kurie atsiskaitinėjo bitkoinais, išaiškinimo, jo vertė krito iki 50 dolerių.

Šiuo metu vieno bitkoino vertė viršija 1,2 tūkst. dolerių.

Pats Kristofferis pardavė penktadalį savo bitkoinų ir už gautus pinigus nusipirko apartamentus prestižiniame Oslo rajone.

Šaltinis: Theguardian.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.