„Galaxy S8“ pirkėjai Lietuvoje pavydės užsieniečiams

Negana, kad naujųjų „Samsung“ flagmanų „Galaxy S8“ ir „Galaxy S8+“ kainos padidėjo bemaž šimtu eurų, Lietuvoje už šiuos įrenginius prašoma mokėti daugiau nei Vakarų valstybėse. Tiesa, yra šalių, kuriose naujieji telefonai dar brangesni. Kodėl susidaro šie kainų skirtumai?

„Galaxy S8“ pristatymo Lietuvoje akimirka.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
„Galaxy S8“ pristatymo Lietuvoje akimirka.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-30 20:48, atnaujinta 2017-04-06 20:41

Prieš daugiau nei metus išleistas išmanusis telefonas „Galaxy S7“ starto dieną Europoje kainavo apie 700 eurų, o už „Galaxy S7 Edge“ su lenktu ekranu buvo prašoma apie 800 eurų (32 GB versijos). Skirtingose šalyse kainos šiek tiek skyrėsi. Pavyzdžiui, Lietuvoje už „Galaxy S7“ buvo prašoma 719 Eur, o už „Galaxy S7 Edge“ – 819 Eur.

Šįmet pristatę naujuosius „Galaxy S8“ korėjiečiai nusprendė kainas kilstelėti maždaug šimtu eurų. Tiesa, šįmet pristatyti kiek kitokie modeliai: ir „Galaxy S8“, ir „Galaxy S8+“ turi kraštuose užlenktus ekranus (kaip „Edge“ modelis), skiriasi tik jų įstrižainės, atitinkamai 5,8 colio ir 6,2 colio. Be to, pernai pigiausios versijos turėjo 32 GB vidinės atminties, šiųmetiniai modeliai jau siūlomi su 64 GB (ir tik tokie).

Vis dėlto, nelygybė išliko: iš lietuvių už naujuosius flagmanus prašoma susimokėti šiek tiek daugiau. Pavyzdžiui, mažesnysis „Galaxy S8“ Lietuvoje kainuoja 809 eurus, Vokietijoje – 799 eurus, o Jungtinėje Karalystėje – 689 svarus (beveik 800 Eur). Jo kaina JAV dar labiau stebina – 720 dolerių (apie 670 Eur).

Didesnysis „Galaxy S8+“ Lietuvoje siūlomas už 909 eurus, Vokietijoje jis kainuoja 899 Eur, Jungtinėje Karalystėje – 779 svarus (apie 900 Eur). O štai pirkėjai JAV šį telefoną gali nusipirkti vos už 840 dolerių (782 Eur).

Kodėl Lietuvoje tokie patys telefonai yra brangesni nei išsivysčiusiose Vakarų valstybėse?

„Samsung“ atstovai Lietuvoje aiškina, kad kainos skiriasi dėl nevienodo PVM dydžio, taikomo įvairiose šalyse. Be to, „Samsung“, kaip pasaulinės kompanijos, bazinė valiuta yra JAV doleriai, taigi visos kainos yra konvertuojamos iš dolerių – dėl to kainos skirtingomis valiutomis gali šiek tiek skirtis.

„Rekomendacinės kainos visoje kontinentinėje Europoje yra vienodos, o galutinę kainą lemia vietiniai faktoriai, tokie kaip PVM arba pardavėjų verslo sprendimai kartu siūlyti paslaugas ar papildomus produktus“, – nurodoma „Samsung“ atstovybės Lietuvoje atsiųstame atsakyme.

„Samsung“ atstovai svarstė, kad JAV palankesnė kaina siūloma kartu su fiksuotais paslaugų planais ir sutartimis. Taip pat jie akcentavo, kad JAV kainos visuomet nurodomos iki mokesčių, nes skirtingose valstijose taikomų mokesčių dydis skiriasi. Taigi prie nurodytos kainos pridėjus mokesčius, ji būtų panaši, kaip Europoje. 

Beje, užsienio šalyse kai kurie pardavėjai dovanų prie telefono siūlo įvairių priedų, pavyzdžiui, „Gear VR“ įrenginį, „DeX“ stovą, belaidį įkroviklį ir kt., taiko kitokias akcijas.

Lietuvoje iš „Samsung“ svetainėje nurodomų platintojų akcijas taiko tik keli: operatorius „Bitė Lietuva“ iš anksto užsisakius šį telefoną suteikia 100 eurų nuolaidą „Bitės“ paslaugoms, o „Telia“ dovanoja 6 mėnesių draudimą.

„Kalbant apie įvairius pasiūlymus, dovanas ar nuolaidas perkant naująjį „Galaxy S8“, „Samsung“ jų nevykdo visoje Europoje. Be abejo, kiekvienas pardavėjas turi pasirinkimo laisvę siūlyti įvairias nuolaidas ir dovanas savarankiškai“, – paaiškino „Samsung“ atstovai.

Na, galima bent pasiguosti, kad yra ir labiau nuskriaustų – antai Suomijoje „Galaxy S8“ kainuoja 829 eurus, o „Galaxy S8+“ – 929 eurus, Švedijoje jie dar keliais eurais brangesni...

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.