Dėl gedimo neveikė „Telia“ laidiniai telefonai

Pirmadienį nuo pietų šimtų Lietuvos įmonių ir įstaigų darbuotojų nekvaršino skambučiai laidiniu telefonu. Tačiau taip buvo ne dėl to, kad visos žmonių problemos akimirksniu išsisprendė – skambučiai jų nepasiekdavo dėl „Telia“ tinklo gedimo.

Laidinių telefonų naudotojai pirmadienį susidūrė su nepatogumais.<br>123rf nuotr.
Laidinių telefonų naudotojai pirmadienį susidūrė su nepatogumais.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 10, 2017, 5:28 PM, atnaujinta Apr 14, 2017, 4:10 AM

Iš pradžių didelė dalis skambinančiųjų nė neatkreipė dėmesio, kad skambinant įvairioms įmonėms ir įstaigoms telefone rodomas užimtumo signalas – juk išties pasitaiko, kad telefonas būna užimtas. Visgi retai nutinka taip, kad keli skirtingi telefonai būna užimti kelias valandas iš eilės.

Ir išties: šįkart su nesklandumais vartotojai susidūrė dėl tinklo gedimo.

Apie tai, kad dėl gedimų „Telia“ tinkle vartotojai gali patirti nepatogumų, kai kurios įmonės ir įstaigos pranešė pačios – pavyzdžiui, „Regitra“ informavo, kad neveikia jos vartotojų informavimui skirti telefono numeriai.

„Telia“ tik sulaukusi žurnalisto užklausos patvirtino, kad gedimas buvo, o gedimas galėjo paveikti ir dalį privačių klientų.

„Dėl vienos iš fiksuoto ryšio komutacinių (tranzitinių) stočių gedimo Kaune, keliems šimtams verslo klientų, turinčių internetinės balso telefonijos stoteles (PBX) šiandien po pietų apie tris valandas buvo sutrikęs fiksuotos telefonijos ryšys, įskaitant ir kai kuriuos trumpuosius verslo ir informacijos numerius. Nestabilų fiksuoto telefono ryšio veikimą skambinant tarpmiestiniu ryšiu trumpai galėjo pajusti ir dalis privačių klientų“, – pasiteiravus, kodėl tinkamai neveikia balso telefonijos paslaugos, komentavo „Telia“ atstovas spaudai Audrius Stasiulaitis.

Dėl gedimo patys vartotojai laidiniu telefonu skambinti galėjo, tačiau daliai jų nebuvo įmanoma priskambinti.

Anot A.Stasiulaičio, gedimas buvo sutvarkytas apie 17 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.