Atgimusio „Nokia 3310“ laukiantiems lietuviams – liūdnos žinios

Atnaujintą mobilųjį telefoną „Nokia 3310“ kai kurie Europos pardavėjai tikisi klientams pasiūlyti jau birželio mėnesį, tačiau vartotojams Lietuvoje teks laukti ilgiau. Maža to, įrenginių pasiūla mūsų regione bus labai ribota, o kaina – didesnė nei skelbta iš pradžių.

 Mobilusis telefonas „Nokia 3310“ buvo pristatytas vasario pabaigoje Barselonoje. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Mobilusis telefonas „Nokia 3310“ buvo pristatytas vasario pabaigoje Barselonoje. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2017, 7:52 PM

Didžiosios Britanijos kompanija „Clove“ nurodo, kad telefonu „Nokia 3310“ šioje šalyje bus prekiaujama jau birželio viduryje, o už įrenginį bus prašoma 60 svarų vietoje anksčiau skelbto 41 svaro. 

Oficialūs „Nokia“ atstovai Baltijos šalyse, kompanija „Mobitec Group“, teigia, kad Lietuvą pirmoji atnaujintų „Nokia 3310“ telefonų partija pasieks dar vėliau. 

„Mūsų regione jis pasirodys liepos mėnesį, ne birželį. Tačiau jų pasiūla bus labai ribota, bent jau pirmosios partijos. Nežinau, kaip bus rugpjūtį. Kiek telefonų gausime – sunku pasakyti, kol kas laukiame patvirtinimo iš „Nokia“ pusės“, – Lrytas.lt sakė „Mobitec Group“ atstovas Andre Laine. 

Paklaustas, kiek šie telefonai kainuos Lietuvoje, A.Laine užsiminė, kad orientacinė kaina bus „mažesnė nei 60 eurų“. Priminsime, kad naujojo „Nokia 3310“ gamintoja, suomių „HMD Global“, pristatydama įrenginį vasario pabaigoje nurodė, jog telefonas kainuos apie 49 eurus. 

Lietuvos mobiliojo ryšio operatoriai apie „Nokia 3310“ prekybą žinių neturi. „Bitės“ ir „Telia“ atstovai teigė, kad kol kas negali nurodyti nei tikslių „Nokia 3310“ prekybos datų, nei kainų. 

„Tele2“ korporacinės komunikacijos vadovas Andrius Baranauskas svarstė, kad šie telefonai Lietuvą pasieks vėliau dėl to, jog tiekėjai prioritetą teiks didžiausioms rinkoms. Ir nors susidomėjimas „Nokia 3310“ Lietuvoje jaučiamas, prognozuoti realią paklausą sudėtinga. 

„Vienas dalykas, žmonės dabar perka išmaniuosius, juos naudoja ir yra jais patenkinti, jų galimybėmis. Iš kitos pusės, yra nostalgiją jaučiančių žmonių arba nišinių klientų, kuriems mygtukiniai telefonai reikalingi, tarkime, dėl darbo – reikia, kad telefonas ilgai veiktų be įkrovimo“, – sakė A.Baranauskas. Jis pridūrė, kad „HMD Global“ susiduria ir su dar vienu iššūkiu – gamintojui reikia „nuo nulio“ sukurti prekybos ir klientų aptarnavimo tinklą. 

Atnaujinta „Nokia 3310“ versija buvo pristatyta parodoje „Mobile World Congress“, kuri vasario pabaigoje vyko Barselonoje. Telefonas bus siūlomas keturių spalvų (raudonos, mėlynos, geltonos ir pilkos), jo baterija be įkrovimo galės ištverti iki mėnesio arba 22 valandas pokalbių. 

Kitaip nei originalusis telefonas, atnaujinta jo versija turės spalvotą ekraną, prie interneto jungsis 2,5G ryšiu, o vaizdus fiksuos 2 mln. tšk. raiškos kamera. Dar viena gamintojo akcentuojama savybė – atnaujinta žaidimo „Gyvatėlė“ versija. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.