„Huawei“ giriasi rezultatyviu ketvirčiu

Per pirmąjį 2017 metų ketvirtį „Huawei“ Vartotojų verslo grupės parduotų išmaniųjų telefonų skaičius pasiekė 34,55 mln. vienetų – 21,6 proc. daugiau nei prieš metus. Išmaniųjų telefonų rinkos dalis per pastarąjį ketvirtį išaugo 9,8 proc., o tai sustiprino „Huawei“ poziciją pasaulio išmaniųjų telefonų pardavėjų trejetuke.

 Šių metų pirmąjį ketvirtį, lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, „Huawei“ vidutinės ir aukštos klasės išmaniųjų telefonų pardavimų dalis išaugo 11 proc. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Šių metų pirmąjį ketvirtį, lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, „Huawei“ vidutinės ir aukštos klasės išmaniųjų telefonų pardavimų dalis išaugo 11 proc. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2017, 9:34 AM

Per metus bendrovės išmaniųjų telefonų pardavimų apyvarta 52 šalyse išaugo daugiau kaip 50 proc., o 32 iš šių šalių – daugiau kaip 100 proc. Kinijoje ir Europoje „Huawei“ parduotų išmaniųjų telefonų skaičius atitinkamai išaugo 20 proc. ir 15 proc., o Pietryčių Azijos ir Pietų Ramiojo vandenyno šalyse išmaniųjų telefonų apyvarta didėjo daugiau kaip 70 proc.

Tarptautinės rinkos tyrimų bendrovės „GFK“ duomenimis, 2017 m. vasarį bendrovei „Huawei“ priklausė 9,7 proc. pasaulinės aukštos klasės (500 JAV dolerių ar brangiau kainuojančių) išmaniųjų telefonų rinkos.

„Huawei“ taip pat pavyko pagyvinti ir vangią planšetinių kompiuterių apyvartą pasaulio rinkoje. Bendrovės planšetinių kompiuterių pardavimai stipriai išaugo ir verslo, ir privačių klientų sektoriuje, o šių kompiuterių pardavimų apyvarta per metus padidėjo daugiau kaip 70 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.