„Tele2“ nuliūdino keliautojus: nemokamų skambučių nebebus

Kompanija „Tele2“ nutraukia paslaugos „Tele2 Call“, kuri leido būnant užsienyje ir prisijungus prie interneto į lietuviškus numerius skambinti tokiomis pat sąlygomis kaip namie, teikimą. 

 Kadangi alternatyvos neliko, į užsienį išvykusiems „Tele2“ klientams teks mokėti už tarptinklinį ryšį. <br> 123rf nuotr.
 Kadangi alternatyvos neliko, į užsienį išvykusiems „Tele2“ klientams teks mokėti už tarptinklinį ryšį. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2017, 8:23 PM

Šia paslauga buvo galima pasinaudoti išmaniajame telefone įsidiegus programėlę „Tele2 Call“. Būnant užsienyje ir prisijungus prie, pavyzdžiui, viešbučio ar kavinės „Wi-Fi“ tinklo ši programėlė leido į lietuviškus numerius skambinti tokiomis pat sąlygomis, kaip būnant namuose. Paprasčiau sakant, prakalbėtos minutės įskaičiuojamos į esamą planą ir papildomai už jas mokėti nereikia – tai leido išvengti tarptinklinio ryšio mokesčių, kurie kai kuriose šalyse siekia ir kelis eurus už minutę. 

Apie tai, kad nuo gegužės 10 dienos paslauga naikinama, vartotojams buvo pranešta trumposiomis žinutėmis. 

„Mūsų partneriai, su kuriais mes kūrėme šią programą, nebeteikia jai palaikymo. Tai reiškia, kad po kiekvieno (telefono operacinės sistemos) atnaujinimo mes turime augantį problemų skaičių. Ilgoką laiką tai tęsėsi ir mes, kadangi pati programa tampa nebepalaikoma, paslaugą nutraukėme“, – sakė „Tele2“ korporacinės komunikacijos vadovas Andrius Baranauskas. 

Kadangi alternatyvos neliko, į užsienį išvykusiems klientams teks mokėti už tarptinklinį ryšį. 

Visgi A.Baranauskas situacijos nedramatizavo. Jo teigimu, per paskutinius metus šia paslauga pasinaudojo keli tūkstančiai klientų, o didžioji dalis (per 80 proc.) srauto buvo iš Europos Sąjungos (ES) šalių. 

Kadangi birželio viduryje ES įsigalios naujos taisyklės ir tarptinklinis ryšys Bendrijos ribose gerokai atpigs, bent jau keliautojams Europoje paslaugos nutraukimas per kišenę skaudžiai nesmogs. 

„Paklausa sumažės labai stipriai. Motyvas rinktis, kai kaina skiriasi keliolika kartų, yra vienas, o kai kaina skiriasi du kartus – kitas. Bet pagrindinė priežastis, dėl kurios buvo priimtas toks sprendimas, yra tas, kad nebeturime palaikymo iš mūsų partnerio“, – teigė „Tele2“ atstovas. 

Kita išeitis - rinktis kitas mobiliąsias programėles, kuriomis galima skambinti ar susirašinėti internetu (pvz., „Skype“, „Viber“, „Facebook Messenger“ ir pan.), tiesa, jos nemokamai bendrauti leidžia tik su kitais šių programėlių naudotojais. 

Birželio 15 dieną ES neliks papildomų mokesčių už mobiliojo ryšio paslaugas keliaujant užsienyje, tačiau lietuviams veikiausiai bus pritaikyta išimtis. Mūsų šalyje mobiliojo ryšio paslaugų kainos yra vienos mažiausių ES, todėl nauja tvarka reikštų, kad šalies gyventojams naudojantis mobiliuoju ryšiu užsienyje, operatoriai patirtų nuostolių. Todėl Lietuvos mobiliojo ryšio bendrovės prašo leidimo taikyti papildomą mokestį, kuris leistų joms išvengti nuostolių. Sprendimą Ryšių reguliavimo tarnyba žada pateikti šį mėnesį. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.