Telefono ekrano apsauga už 50 dolerių – tik pirkėjų mulkinimas

Kompanijos „Zagg“ siūlomą telefono ekrano apsaugą, kuri kainuoja 50 dolerių, išbandęs specialistas nustatė, kad iš tiesų tai – tik lengvai susibraižančio plastiko gabalas. 

 „Zagg“ telefono apsauga už 50 dolerių - tik akių dūmimas.<br> Kadras iš „YouTube“
 „Zagg“ telefono apsauga už 50 dolerių - tik akių dūmimas.<br> Kadras iš „YouTube“
 „Zagg“ ekrano plėvelė susiraižė jau naudojant 3 kietumo lygio metalą - kaip paprastas plastikas.<br> Kadras iš „YouTube“
 „Zagg“ ekrano plėvelė susiraižė jau naudojant 3 kietumo lygio metalą - kaip paprastas plastikas.<br> Kadras iš „YouTube“
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 10, 2017, 12:45 PM

Šių metų pradžioje Taivano bendrovė HTC pristatė išmaniųjų telefonų U liniją, kurios pažangiausias modelis „U Ultra“ buvo išleistas dviejų versijų: su grūdintu stiklu „Gorilla Glass“ ir dar brangesnė versija su safyro apsauginiu stiklu. Safyras dažnai naudojamas brangių laikrodžių gamyboje, kadangi yra tvirčiausia ir labiausiai įbrėžimams atspari medžiaga pasaulyje, kuri savo kietumu nusileidžia tik deimantui.

Išmaniuosiuose telefonuose safyro danga naudojama retai, todėl žinomas vaizdo tinklaraštininkas Zackas Nilssonas savo „YouTube“ kanale „JerryRigEverything“ nepraleido progos asmeniškai patikrinti, ar HTC iš tiesų panaudojo safyrą, ar tai – tik rinkodaros gudrybė.

Palyginimui Zackas panaudojo kompanijos „Tissot“ šveicarišką laikrodį, kurio ciferblatas apsaugotas safyro stiklu, ir brangiausią pasaulyje telefono ekrano apsauginę plėvelę, kuri kainuoja 50 dolerių. Telefonui „Samsung Galaxy S8“ skirtą ekrano apsaugą gamintojas „Zagg“ reklamuoja kaip produktą su safyro kristalais. 

Specialistas pradėjo braižyti visus tris pavyzdžius, naudodamas savo priemonių rinkinį su įvairaus kietumo metaliniais antgaliais. Apsauginis „Zagg“ stiklas susibraižė naudojant jau 3 kietumo lygio metalą, o tai paprastai būdinga plastikui.

Taigi gamintojo deklaracija dėl tariamo safyro stiklo pasirodė ne visiškai tiksli. Be to, Z.Nilssonas pabandė uždegti šį „stiklą“ ir jis pradėjo tirpti kaip labiausiai paplitusios plastiko rūšys.

Tiesa, Z.Nilssonas vaizdo įraše užsimena atlikęs apsauginio stiklo analizę ir aptikęs aliuminio oksido pėdsakų. Taigi gamintojas nemeluoja, kad produkte yra „safyro kristalų“. Bet leisti 50 dolerių šiai ekrano apsaugai tikrai neverta – ne ką prastesnių lipdukų galima įsigyti už dolerį. 

Stiklas „Gorilla Glass“, naudojamas daugumoje išmaniųjų telefonų, paprastai subraižomas 6 kietumo lygio įrankiu, tačiau „HTC U Ultra Deluxe Sapphire“, kaip ir „Tissot“ laikrodį, pavyko subraižyti tik 8 kietumo lygio antgaliu. Tai patvirtina, kad HTC savo išmanųjį telefoną apsaugojo safyro stiklu. Bandymo autorius pažymėjo, kad tai – tvirčiausias išmaniųjų stiklas iš jo matytų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.