Pasaulyje prasidėjo „Nokia 3310“ psichozė, lietuviai – nuošaly

Trečiadienį Didžiojoje Britanijoje prasidėjo prekyba atnaujinta mobiliojo telefono „Nokia 3310“ versija, tačiau lietuviams jo dar teks palaukti. 

 Pirkėjai atnaujintą „Nokia 3310“ modelį gali rinktis iš keturių spalvų – raudonos, geltonos, mėlynos ir pilkos. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Pirkėjai atnaujintą „Nokia 3310“ modelį gali rinktis iš keturių spalvų – raudonos, geltonos, mėlynos ir pilkos. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Telefono sėkmė priklausys nuo to, kiek žmonių bus linkę mokėti už įrenginį, kuris sukelia nostalgiškus prisiminimus. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Telefono sėkmė priklausys nuo to, kiek žmonių bus linkę mokėti už įrenginį, kuris sukelia nostalgiškus prisiminimus. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-05-24 17:38, atnaujinta 2017-05-24 17:44

Telefonas, turintis 2 mln. tšk. raiškos kamerą, legendinį žaidimą „Gyvatėlė“ ir palaikantis 2,5G ryšį, pirkėjams Didžiojoje Britanijoje kainuoja 50 svarų (apie 58 Eur). Pirkėjai gali rinktis iš keturių spalvų – raudonos, geltonos, mėlynos ir pilkos. 

Jis išskirtinis ne tik tuo, kad neturi išmaniesiems telefonams būdingų funkcijų, bet ir itin ištverminga baterija – budėjimo režime telefonas be įkrovimo gali išbūti apie mėnesį arba atlaikyti iki 22 valandų pokalbių. 

Atnaujinta „Nokia 3310“ versija Vokietijoje numatoma pradėti prekiauti penktadienį, o birželio 5 dieną jis turėtų pasirodyti Nyderlandų ir Belgijos prekybos vietose. 

Lietuvą šie telefonai turėtų pasiekti dar vėliau – liepos mėnesį. Kaip anksčiau lrytas.lt sakė oficialūs „Nokia“ atstovai Baltijos šalyse, kompanija „Mobitec Group“, pirmosios partijos pasiūla bus labai ribota. Šis telefonas Lietuvoje turėtų kainuoti iki 60 eurų. 

Rekordinė paklausa

Technologijų apžvalgininkai pastebi, kad telefono sėkmė priklausys nuo to, kiek žmonių bus linkę mokėti už įrenginį, kuris sukelia nostalgiškus prisiminimus. 

„Jei įduosite šį telefoną jaunuoliui, kuris yra priklausomas nuo „Snapchat“, – žinoma, jis jam netiks. Tačiau iš daugiau nei 20 mln. mobiliųjų telefonų Jungtinėje Karalystėje maždaug milijonas yra ne išmanieji. Tai vis dar yra svarbi rinka, – teigė „CCS Insight“ atstovas Benas Woodas. – Tai yra aukštos klasės versija, taigi klausimas, kiek žmonių bus linkę už tai mokėti?“

Telefonų pardavėjai Jungtinėje Karalystėje pastebi, kad susidomėjimas atnaujintais „Nokia 3310“ telefonais yra išties didelis – išankstinių užsakymų skaičiai viršijo jų lūkesčius, o pirmosios siuntos buvo išsyk iššluotos. 

Įspūdingais išankstiniais užsakymais giriasi ir pardavėjai Lietuvoje. „Elektromarkt“ teigimu, vos per dvi dienas vartotojai užsakė 200 naujosios „Nokia 3310“ modelių.

Šiuo telefonu planuoja prekiauti ir Lietuvos mobiliojo ryšio operatoriai. 

Nuo 2000 iki 2005 metų „Nokia“ pagamino per 126 mln. telefonų „Nokia 3310“, vėliau jų prekyba buvo nutraukta. Nuo 2013-ųjų suomių kompanija nebegamina telefonų – šis padalinys buvo parduotas JAV korporacijai „Microsoft“. 

Dabar telefonus su „Nokia“ prekės ženklu gamina suomių pradedančioji įmonė „HMD Global“.

Parengta pagal BBC ir Wired.co.uk inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.