„Samsung“ ir „Apple“ pralošia Kinijos gamintojams

„Gartner“ praneša, kad pirmą šių metų ketvirtį Kinijos gamintojų trio atsiriekė ketvirtį pasaulinės išmaniųjų telefonų rinkos.

Atotrūkis tarp „Android“ ir „iOS“ vis auga.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Atotrūkis tarp „Android“ ir „iOS“ vis auga.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Mitech.lt

Jun 1, 2017, 9:12 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 12:28 PM

Jau anksčiau buvo kalbėta, kad nepaisant „Samsung“ lyderystės išmaniųjų telefonų pardavimuose, „International Data Corporation“ (IDC) priskyrė pardavimų augimą tokiems Kinijos gamintojams, kaip „Huawei“, OPPO ir „Vivo“. 

IDC duomenimis, per pirmą 2017 metų ketvirtį buvo parduota iš viso 347 milijonai įrenginių ir, kitaip nei praktiškai neaugusios „Samsung“ ir „Apple“, minėta kinų trijulė parodė dviženklį augimą. 

„Gartner“ paskelbė savo duomenis apie pasaulinę išmaniųjų telefonų rinką ir, atrodo, tik patvirtino spartų Kinijos gamintojų augimą.

Bendras vaizdas atrodo panašiai: iš 380 milijonų įrenginių daugiausiai buvo „Samsung“ gamybos, antroje vietoje – „Apple“. Lyginant procentines rinkos dalis pirmais 2016 ir 2017 metų ketvirčiais, „Samsung“ dalis šiek tiek sumažėjo, o tai iš dalies aiškinama „Galaxy Note“ planšetofono fiasko. Svarbiausia tai, kad abu pirmaujantys gamintojai nerodė pardavimų augimo, o tai rodo didėjančią konkurenciją iš Kinijos prekės ženklų.

Ir iš tiesų, trys Kinijos kompanijos – „Huawei“, OPPO  ir „Vivo“ – atsidūrė atitinkamai trečioje, ketvirtoje ir penktoje vietose. OPPO ir „Vivo“ parodė milžinišką metinį augimą, taigi Kinijos elektronikos kompanijos vejasi pasaulio gigantus – šiais metais trejetas perėmė ketvirtadalį visų išmaniųjų telefonų pardavimų.

Dėl „Samsung“ pirmavimo ir Kinijos kompanijų spartaus augimo atotrūkis tarp „Android“ ir „iOS“ vis auga. Iš 347 milijonų pirmą ketvirtį parduotų įrenginių, 51,6 milijono, t.y. tik 13 proc., turėjo „iOS“ operacinę sistemą.

Parengė Mitech.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.