Ar robotai atims iš Jūsų darbą? Pasitikrinkite!

Beveik prieš pusę dešimtmečio Oksfordo universiteto mokslininkai Carlas Benedictas Frey’us ir Michaelas O. Osbourne’as paskelbė tyrimą „Ateities darbo rinka: kiek ir kurios specialybės jautrios kompiuterizacijai?“. Tyrimas, paremtas nauja metodologija, pagrįsta Gausso metodu, įvertino kompiuterizacijos įtaką 702 gana smulkiai detalizuotoms specialybėms.

Svetainė WillRobotsTakeMyJob.com kviečia pasitikrinti, ar robotika kelia grėsmę Jūsų specialybei.<br>123RF iliustr.
Svetainė WillRobotsTakeMyJob.com kviečia pasitikrinti, ar robotika kelia grėsmę Jūsų specialybei.<br>123RF iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-13 14:57, atnaujinta 2017-06-13 15:05

Mokslininkų skaičiavimu, apie 47% dabartinių JAV darbuotojų yra rizikos zonoje. Ir nors pats tyrimas gana stipriai orientuotas į JAV rinką, vis dėlto tai yra ir geras lakmuso popierėlis visam likusiam pasauliui.

Projektas „WillRobotsTakeMyJob?“ surinko tyrime aprašytas specialybes ir jau įvertintas galimybes, kad jas nukonkuruos robotika ir dirbtinis intelektas – ir sukėlė tai į svetainę, leidžiančią lengvai atlikti specialybės paiešką. Be to, svetainė prideda ir šiek tiek papildomos informacijos, kurią skelbia JAV Darbo statistikos biuras.

Tad kviečiame apsilankyti WillRobotsTakeMyJob.com ir pasitikrinti – ir arba nusiraminti, arba susirūpinti, kad galbūt jau laikas būtų specializaciją.

Svetainėje paiešką atlikti reikia anglų kalba.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.