Už suteiktą galimybę atsisiųsti filmus internete siūloma numatyti baudas

Kultūros ministerija siūlo numatyti baudas už sudarytas galimybes atsisiųsti kino filmus internetu. 

„Torrent“ svetainės medžiagos pačios neplatina, tačiau suteikia galimybę gauti nuorodas bylų atsisiuntimui iš kitų vartotojų. <br>T.Bauro nuotr.
„Torrent“ svetainės medžiagos pačios neplatina, tačiau suteikia galimybę gauti nuorodas bylų atsisiuntimui iš kitų vartotojų. <br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-07-10 09:14

Ministerijos registruotose Administracinių nusižengimų kodekso pataisose numatyta, kad už kino filmų padarymą „viešai prieinamais kompiuterių tinklais – internete“ būtų numatytos 140–440 eurų baudos. Siūloma, kad pakeitimai įsigaliotų nuo kitų metų. 

Šiuo metu tokios baudos numatytos už filmų viešą rodymą, tiražavimą bei platinimą. 

Autorių teisių asociacija LATGA teismuose siekia, kad interneto tiekėjai būtų įpareigoti riboti prieigą prie Lietuvoje populiarios interneto svetainės Linkomanija.net, skirtos filmų, muzikos ir kitos medžiagos atsisiuntimui. Ši, kaip ir kitos „torrent“ tipo bylų dalijimosi svetainės, medžiagos pati neplatina, tačiau sudaro galimybę gauti nuorodas bylų atsisiuntimui iš kitų vartotojų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.