Uzbekistane per stojamuosius egzaminus priėmė netikėtą sprendimą

Antradienį, rugpjūčio pirmosios rytą, visame Uzbekistane neveikė mobilusis ryšys, vartotojai taip pat negalėjo priimti ir išsiųsti trumpųjų SMS žinučių, praneša naujienų agentūra „Interfax“.

Per stojamuosius egzaminus visame Uzbekistane neveikė mobilusis ryšys, vartotojai taip pat negalėjo priimti ir išsiųsti trumpųjų SMS žinučių.<br>123RF nuotr.
Per stojamuosius egzaminus visame Uzbekistane neveikė mobilusis ryšys, vartotojai taip pat negalėjo priimti ir išsiųsti trumpųjų SMS žinučių.<br>123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 1, 2017, 2:58 PM, atnaujinta Aug 1, 2017, 3:04 PM

Visi šalyje veikiantys mobiliojo ryšio operatoriai vieningai paskelbė savo tinklų profilaktiką, bet kaip pranešė egzaminų centro atstovas, iš tiesų taip nutiko todėl, kad rugpjūčio pirmąją šalyje vyksta stojamieji egzaminai į aukštojo ir specialiojo vidurinio mokslo mokyklas.

„Imamasi visų priemonių, kad stojamieji egzaminai vyktų be jokių nusižengimų teisingumui“ - teigė jis, pastebėdamas, kad kitais metais būdavo fiksuojami atvejai, kai stojantiesiems buvo bandoma sufleruoti naudojantis mobiliuoju ryšiu.

Pagal Uzbekistano Aukštojo ir specialiojo vidurinio mokslo ministerijos duomenis, šiemet dokumentus stoti padavė 730 000 norinčiųjų, o mokymo įstaigos gali pasiūlyti 63 000 vietų, iš jų 20 000 – valstybės finansuojamų, tad pagunda sukčiauti tikrai nemaža.

Panaši politika vykdoma ir Rusijoje – pavyzdžiui, praėjusiais metais Rusijos mokyklų direktoriai gavo rekomendacijas egzaminų metui įsirengti mobiliojo ryšio trikdymo techniką. Tiesa, kai kurios mokyklos būtent dėl tokios įrangos buvo ir nubaustos – nes pasibaigus egzaminams, pamiršo įrangą išjungti, ir taip trukdė mobiliojo ryšio signalą ilgesniam laikui, nei būtina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.