Paspaudė „patinka“ ir gavo tris mėnesius kalėjimo. Už ką?

Prancūzijoje vyras buvo nuteistas už tai, kad socialiniame tinkle „Facebook“ paspaudė „patinka“. 

Vienas vyras Prancūzijoje gavo trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmę už vieną vienintelį „patinka“ paspaudimą.<br> 123RF iliustr.
Vienas vyras Prancūzijoje gavo trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmę už vieną vienintelį „patinka“ paspaudimą.<br> 123RF iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 29, 2017, 11:00 AM, atnaujinta Aug 29, 2017, 11:06 AM

Praėjusią savaitę 32 metų įtariamasis buvo pripažintas kaltu, kad palaiko teroristinę grupuotę – teismas tokį sprendimą priėmė po to, kai vyriškis paspaudė „patinka“ prie groteškiskos nuotraukos, kurioje ISIS teroristas nukerta galvą moteriai, rašo „La Parisien“.

„Kai tu paspaudi „patinka“, reiškia, tu esi ne šokiruotas matomo vaizdo, o palaikai tokį dalyką“ – teigė bylos prokuroras Jeanas Baptiste’as Bougerolis.

Neįvardintas 32 metų vyrias buvo nuteistas Meaux mieste, esančiame už pusšimčio kilometrų nuo Paryžiaus.

Prokurorai teigė, kad šis „patinka“ buvo pakankamas įkaltis, leidžiantis išrašyti orderį įtariamojo namų apieškojimui. Paieškos metu buvo aptikti du šratasvydžio ginklai ir narkotinių kanapių, bet nieko, kas būtų susiję su ISIS. Visa ko pasekoje vyras gavo baudą už kanapes ir tris mėnesius kalėjimo už „patinka“.

Pats vyriškis tai aiškina kiek kitaip „Aš nepalaikau terorizmo. Maniau, kad tai bus juokelis – paspausti „patinka“ prie nepatogios, trikdančios nuotraukos. Aš nei komentavau, nei dalinausi ta nuotrauka“ - teigia vyras. Vis dėlto, apie vyro veiksmą policijai pranešė vienas iš jo „Facebook“ draugų – po to, kai vyriškio „pamėgta“ nuotrauk ėmė automatiškai šmėkščioti jo draugų „Facebook“ srautuose.

Kaltinamasis bandė gintis ir tuo, kad jis taip savotiškai juokavo apie daugelį žiaurių vaizdų, ir dauguma jų neturėjo jokio ryšio su ISIS – jo „pamėgtuose“ vaizduose žiaurumas buvo nukreiptas tiek į žmones,tiek į gyvūnus, todėl terorizmo palaikymo jo kaltinti esą tikrai negalima.

Teismo tokie argumentai neįtikino.

Parengta pagal „Le Parisien“  „New York Post“ ir „New York Magazine“..

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.