Prancūzai iš „Microsoft“ reikalauja įspūdingų sumų

Prancūzijos mokesčių tarnyba reikalauja, kad Jungtinių Valstijų technologijų milžinės „Microsoft“ vietos padalinys sumokėtų 600 mln. eurų vertės mokesčių už tai, kad klientams Prancūzijoje teikė sąskaitas iš Airijos, trečiadienį pranešė savaitraštis „L'Express“.

 Prancūzijos valdžia iš „Microsoft“ reikalauja susimokėti 600 mln. eurų mokesčių<br> Scanpix/AFP nuotr.
 Prancūzijos valdžia iš „Microsoft“ reikalauja susimokėti 600 mln. eurų mokesčių<br> Scanpix/AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS

2017-08-31 09:52

Leidinio teigimu, sąskaitos yra susijusios internetine reklamas ir internetinės paieškos raktažodžiais.

Minėtas savaitraštis taip pat pažymi, kad nepaisant didelių veiklos Prancūzijoje apimčių, „Microsoft“ pernai sumokėjo tik 32,2 mln. įmonėms taikomų mokesčių.

Prancūzijos mokesčių tarnyba spaudos pranešimo nekomentuoja ir teigia neaptarianti individualių atvejų.

O amerikiečių kompanija tik pareiškė, kad „veikia laikydamasi įstatymų ir taisyklių visose šalyse, kuriose veikia, ir glaudžiai bendradarbiauja su vietos mokesčių tarnybomis siekdama užtikrinti, kad visiškai laikosi vietos įstatymų“.

Verta paminėti, kad 600 mln. eurų yra antra pagal dydį mokestinė suma, kurią Prancūzija siekia susigrąžinti, po to, kai neseniai 1,1 mlrd. eurų sąskaita buvo pateikta kitai amerikiečių aukštųjų technologijų milžinei „Google“. Ji taip pat buvo susijusi su sąskaitų Prancūzijos klientams siuntimu iš Airijos, dėl ko Prancūzija negavo mokestinių pajamų.

Tačiau šiuo atveju Prancūzijos teismas liepą nusprendė „Google“ naudai ir konstatavo, kad „Google France“ nevykdė stabilios veiklos šalyje ir tik padėjo kompanijos Airijos padaliniui.

Prancūzija šį sprendimą šiuo metu yra apskundusi, tačiau neatmeta galimybė susitarti su kompanija taikiai.

JAV technologijų milžinės, įskaitant „Amazon“, „Apple“ ir „Facebook“, jau seniai yra kritikuojamos dėl savo mokesčių optimizavimo politikos, ypač naudojantis mažai įmones apmokestinančia Airija kaip savo baze Europoje ir vykdant transakcijas per šią šalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.