Mobiliojo ryšio operatoriaus rezultatai: vienas skaičius išaugo 1000 procentų

Augantis klientų skaičius bei mobiliojo interneto duomenų vartojimas atsispindi ir mobiliojo ryšio operatoriaus „Tele2“ finansiniuose rezultatuose: trečiąjį 2017 m. ketvirtį bendrovės pajamos, lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, padidėjo 15% ir siekė 53,14 mln. eurų.

 Kaip operatoriai ir tikėjosi, didelę įtaką padarė ir ES reglamentas, suvienodinęs mobiliojo ryšio kainas Europos Sąjungos ribose.<br> 123RF nuotr.
 Kaip operatoriai ir tikėjosi, didelę įtaką padarė ir ES reglamentas, suvienodinęs mobiliojo ryšio kainas Europos Sąjungos ribose.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-10-19 14:03

„Tele2“ EBITDA (pelnas prieš palūkanas, mokesčius, nusidėvėjimą ir amortizaciją) pastarąjį ketvirtį sudarė 18,12 mln. eurų ir buvo 13,5% aukštesnis nei pasiektas pernai metų tą patį laikotarpį (15,97 mln. eurų).

„Sėkmingą ketvirtį lėmė dvi priežastys: kylantis vartotojų skaičius ir augantis paslaugų, ypač mobiliojo interneto namuose vartojimas“, - sako „Tele2“ generalinis direktorius Petras Masiulis. 

Kaip operatoriai ir tikėjosi, didelę įtaką padarė ir ES reglamentas, suvienodinęs mobiliojo ryšio kainas Europos Sąjungos ribose: čia keliavusių duomenų suvartojimas padidėjo 1354% - nuo 9,1 tūkst. GB trečią 2016 m. ketvirtį iki 123,4 tūkst. GB šiemet tuo pačiu laikotarpiu.

Dėl šios priežasties trečiąjį šių metų ketvirtį smarkiai paaugo ir pokalbių užsienio ES šalyse kiekis – nuo 32,13 mln. minučių pernai iki 45,74 mln. min. šiemet.

Duomenų vartojimas Lietuvoje pakilo taip pat įspūdingai – beveik tris kartus. Jei 2016 m. trečiąjį ketvirtį „Tele2“ abonentai persiuntė 6,76 tūkst. TB duomenų, šiemet tuo pačiu metu persiųsta 17,8 tūkst. TB.

Paklaustas apie naujas vartotojų tendencijas, P. Masiulis nurodė, kad nauja ir kompanijai pelninga paslauga tapo „Internetas namams“, kuri suteikia interneto ryšį namų aplinkai belaidžiu ryšiu ir 4G greičiu – šio segmento vartotojų skaičius per ataskaitinį laikotarpį padvigubėjo ir dabar siekia 40 000 vartotojų. „Ir mes esame vienintelis operatorius Lietuvoje, kuris neriboja mobiliojo namų interneto vietos – tai reiškia, kad, pavyzdžiui, vykdamas į sodybą savaitgaliui, su savimi gali pasiimti ir modemą. Kiti operatoriai sutartimi apriboja bevielio 4G namų interneto pagal lokaciją“ – teigė „Tele2“ korporatyvinės komunikacijos direktorius Andrius Baranauskas.

Prakalbamų minučių kiekis trečiąjį ketvirtį taip pat augo: nuo 1023 mln. minučių 2016-aisiais iki 1031 mln. minučių šiemet.

„Tele2“ paslaugomis šiuo metu naudojasi 1,8 mln. vartotojų, t.y. 1%. daugiau nei tuo pat metu pernai. Verslo klientų skaičius trečiąjį ketvirtį pasiekė 174,5 tūkst. ir yra 9% didesnis nei tuo pačiu laikotarpiu prieš metus.

Į ryšio kokybės gerinimą per ataskaitinį ketvirtį investuota beveik 2,5 mln. eurų. Ypatingas dėmesys skiriamas 4G+ tinklo vystymui, kuris „Tele2“ tinkle jau dengia 83%. Lietuvos teritorijos ir greitai pasieks 4G dengimo lygį, kuris apima 99%. šalies teritorijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.