„Apple“ sėkmė bliūkšta?

„iPhone 8“ ir „iPhone 8 Plus“ tiekimo linijos Taivane atstovas teigia, kad „Apple“ perpus sumažino užsakymus naujausiems telefonų modeliams lapkričio ir gruodžio mėnesiams.

 „iPhone 8“ ir „iPhone 8 Plus“ tiekimo linijos Taivane atstovas teigia, kad „Apple“ perpus sumažino užsakymus naujausiems telefonų modeliams<br> AFP/Scanpix nuotr.
 „iPhone 8“ ir „iPhone 8 Plus“ tiekimo linijos Taivane atstovas teigia, kad „Apple“ perpus sumažino užsakymus naujausiems telefonų modeliams<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 20, 2017, 2:59 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 3:23 PM

Panašu, kad į tai sureagavo ir birža – įmonės akcijos smuktelėjo beveik 3%.

Sakoma, kad tai pirmas atvejis “Apple” istorijoje, kai gamybos ciklas pradedamas stabdyti taip anksti, vos po mėnesio nuo modelių pristatymo.

Vis dėlto, kol nepaskelbta išankstinė galimybė įsigyti „iPhone X“, ši naujiena gali reikšti tiek gerą, tiek blogą žinią kompanijai. Pesimistinė versija – vartotojai nemato didelio skirtumo tarp „iPhone 7“ ir „iPhone 8“, ir laukai kitų metų. Optimistinė versija – vartotojai taipo pinigus „iPhone X“ modeliui.

Pesimistinę nuomonę palaiko ir faktas, kad „iPhone 7“ vis dar yra labiau perkami nei šiemetiniai „Apple“ telefono modeliai. Sakoma, kad jei „iPhone 8 Plus“ pardavimai ir pranoko lūkesčius, tai „iPhone 8“ telefonu, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, parduota beveik milijonu mažiau, nei „iPhone 7“.

Vis dėlto rinkos tyrimų kompanija „Gartner“ laikosi optimistinio scenarijaus ir prognozuoja, kad „iPhone X“ pardavimai sugrąžins kompaniją į buvusios šlovės viršūnę.

Ar tai taps realybe – sunku pasakyti, nes žinoma ir tokia „Apple“ problema, kad masinė 3D kameros, kuri bus naudojama 10-ajame modelyje, gamyba stringa ir vėluoja, dėl ko gali vėluoti ir naujojo telefono prekybos pradžia. Tačiau kompanijos galva Timas Cookas tvirtina, kad tai nebus rimta problema, nes dauguma telefonų komponentų turi net po kelis tiekėjus.

Parengta pagal 9to5mac.com

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.