Trečiadienį „Google“ vartotojams buvo įjungusi cenzūrą

Pasirodo, internete gali būti cenzūruojami net ir jūsų privatūs dokumentai. Lapkričio pirmosios rytą daugybė vartotojų pranešė, kad negalėjo prieiti prie savo visiškai nekaltų dokumentų, saugomų „Google Docs“ – jie gaudavo automatizuotą pranešimą, kad „šis turinys yra netinkamas“.

Trečiadienio rytą daug vartotojų teigė, kad jų turinys niekuo nepažeidė „Google“ taisyklių, bet buvo nepasiekiamas..<br> 123RF iliustr.
Trečiadienio rytą daug vartotojų teigė, kad jų turinys niekuo nepažeidė „Google“ taisyklių, bet buvo nepasiekiamas..<br> 123RF iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 2, 2017, 8:32 AM

„Google“ taisyklės neleidžia skelbti informacijos apie dideles grėsmes, žiaurių vaizdų, taip pat draudžia neapykantos kurstymą, priekabiavimą, tyčiojimąsi ir asmeninės informacijos atskleidimą, pornografiją, bet ką nelegalaus, o ypatingai – bet ką, susijusį su vaikų išnaudojimu ar autorių teisėmis apsaugotu turiniu.

Trečiadienio rytą daug vartotojų teigė, kad jų turinys niekuo nepažeidė „Google“ taisyklių, bet buvo nepasiekiamas.. Štai pavyzdžiui, „National Geographic“ reporterė Rachael Bale negalėjo prieiti prie savo rašomo straipsnio apie nusikaltimus, susijusius su laukiniais gyvūnais, taip pat brakonieriavimą. „Tema nėra nelegali, bet apie etiškai dviprasmiškus dalykus“, – socialiniame tinkle pastebėjo žurnalistė.

„Google“ atstovas teigia, kad šie apribojimai atsirado per klaidą, ir kad kompanija jau ištaisė visus nesklandumus.

„Šį rytą mes paleidome algoritmą, kuris neteisingai sužymėjo nedidelį procentą „Google Docs“ saugomų dokumentų kaip pažeidžiančius „Google“ turinio taisykles – kas ir lėmė šių failų užblokavimą“, – sakė „Google“ atstovas portalui „Mashable“. – „Bet ši klaida jau ištaisyta, ir visi vartotojai turėtų pasiekti savo dokumentus. Mes atsiprašome dėl sutrukdymo, ir garantuojame, kad įvedėme saugiklius, kad situacija nepasikartotų ateityje“.

Vis dėlto šis incidentas kelia rimtų klausimų, kiek teisių valdyti savo pačių turinį turi patys „Google“ vartotojai. Nes precedentas demonstruoja, kad jei turinys nėra nupoliruotas taip, kaip norėtų „Google“ – ar turi nepageidaujamų nuorodų, ar jautrios informacijos – „Google“ gali tapti aukščiau paties vartotojo.

Daugeliui tų, kas dirba medijos bei komunikacijos srityje, naudoja „Google Docs“ juodraščiams, šis produktas leidžia autoriams bendradarbiauti su redaktoriais, ir žinoma, yra svarbu, kad dokumentą, kuris yra ankstyva galutinio rezultato versija, kontroliuotų pats autorius – o ne paslaugos teikėjas. Nes jei tokia klaida apriboja turinį vos dienai prieš galutinį terminą, tai gali sukelti rimtų problemų tiek autoriui, tiek redaktoriui, tiek, galiausiai – skaitytojui.

R.Bale teigia ateityje nebesinaudosianti „Google Docs“. Tikėta, kad jos pavyzdžiu paseks ir daugiau vartotojų.

Parengta pagal mashable.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.