Geros naujienos: į ekranus sugrįžta populiarus mokslo populiarinimo serialas

„Mitų griovėjai“ (angl. Mythbusters) – didelio dėmesio sulaukęs televizinis serialas, kuriame pasitelkiant mokslą ir eksperimentus, buvo tikrinami įvairūs mitai ir miesto legendos – sugrįžta su vėjeliu: jau šiandien „Discovery Channel“ kanalu bus parodyta pirmoji nauja serija, kurioje, reikia tikėtis, bus sprogimų, liepsnų ir populiarių mitų paneigimų.

 Sugrįžta serialas „Mitų griovėjai“.
 Sugrįžta serialas „Mitų griovėjai“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 15, 2017, 9:16 PM, atnaujinta Nov 15, 2017, 9:17 PM

Liūdna žinia, kad seriale nebebus matyti originalių vedėjų Jamie Hynemano ir Adamo Savage – bet juos keičia frančizės žiūrovams jau žinomi Brianas Loudenas ir Jonas Lungas. Vaikinai patys teigia esantys didžiuliai serialo gerbėjai, ir atidžiai sekantys jį nuo pat debiuto 2003-iaisiais metais. Abu naujieji vedėjai yra dalyvavę realybės šou „MythBusters: The Search“.

B.Loudenas yra diplomuotas biologas, o J.Lungas – inžinierius. ir nors vedėjai jauni, iš tiesų jau vien iš pažiūros jie daug kuo primena senąsias serialo žvaigždes.

Atskleidžiama, kad pirmojoje naujoje serijoje bus tikrinama, kiek realistiškas yra vienas Holivudo veiksmo filmų efektas, kuriam vedėjai sukūrė net specialų robotą, besišvaistantį kalaviju.

Per ilgus metus „Mitų griovėjuose“ buvo tikrinami tokie mitai, kaip automobilio užsidegimas dėl to, kad pilant kurą degalinėje, suskamba mobilusis telefonas, kokie produktai palengvina apsivalgymą aštriu maistu, „ledinės kulkos“ mitą, išpopuliarėjusį po JAV prezidento Johno Kennedy nužudymo, nuskendusio laivo iškėlimą pasitelkiant stalo teniso kamuoliukus ir dar begalę kitų.

Iki šiol buvo parodytos 282 „Mitų griovėjų“ serijos, paskutinysis – 12-asis – sezonas buvo baigtas rodyti 2016-ųjų pavasarį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.