Bepiločių orlaivių naudotojams – taisyklės vizualiai

Lietuvoje skraidinamų bepiločių orlaivių yra tūkstančiai ir jie skraidinami visais metų laikais. Nors Lietuvoje susidūrimų su orlaiviais nėra užfiksuota, pasitaiko kitokių pažeidimų: dronai skraidinami neleistiname aukštyje, neleistinais atstumais, virš žmonių minios renginiuose, jais bandoma rinkti informaciją apie privatų asmenų gyvenimą, gabenti draudžiamus krovinius.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2017, 9:36 AM

Civilinės aviacijos administracijos sukurtame informaciniame filmuke vizualiai perteikiami pagrindiniai bepiločių orlaivių (dronų) naudojimo reikalavimai. Bepiločių orlaivių naudojimo taisyklės yra aiškios ir paprastos: negalima jų naudoti draudžiamose zonose, nustatytose savivaldybių ar kariuomenės vado, virš miestų ir miestelių, tankiai gyvenamų rajonų arba žmonių sambūrio atvirose vietose; negalima jų skraidinti arčiau nei 50 m iki statinių ir žmonių, taip pat didesniame nei 120 m aukštyje ir toliau nei 1000 m nuo naudotojo.

Deja, taisyklės gana dažnai yra pažeidžiamos, kai kurie dronų naudotojai su jomis net nėra susipažinę arba tiesiog ignoruoja. Todėl Civilinės aviacijos administracija ragina visus bepiločių orlaivių naudotojus susipažinti su minėtomis taisyklėmis, nes už jų pažeidimą gali būti taikomos baudos pagal Administracinių nusižengimų kodeksą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.