Nufilmavęs 3 335 virtualios realybės vaizdo įrašus, žymus keliautojas palieka svajonių darbą

Sukūręs 3 335 VR vaizdo įrašus iš gražiausių vietų pasaulyje ir praėjus metams po tai, kai buvo pasamdytas, keliautojas Michalas Galikas palieka svajonių darbą „Sygic“ kompanijoje, kuri pasaulyje ir Lietuvoje yra žinoma dėl navigacijos programėlės. Naudodamasis specialia 360° vaizdo kamera, Michalas iš viso nufilmavo 1 264 miestus: nuo Bankoko iki Prahos ir nuo Prahos iki San Francisko. Nors įtartinai atrodanti kamera apsaugos darbuotojų būdavo itin atidžiai patikrinama, keliautojo VR vaizdo įrašai leido „Sygic“ įmonei įkvėpti keliautojus iš viso pasaulio ir teikti įdomią medžiagą kitoms kelionių kompanijoms.

 Sukūręs 3 335 VR vaizdo įrašus iš gražiausių vietų pasaulyje ir praėjus metams po tai, kai buvo pasamdytas, keliautojas Michalas Galikas palieka svajonių darbą „Sygic“ kompanijoje.<br> Sygic nuotr.
 Sukūręs 3 335 VR vaizdo įrašus iš gražiausių vietų pasaulyje ir praėjus metams po tai, kai buvo pasamdytas, keliautojas Michalas Galikas palieka svajonių darbą „Sygic“ kompanijoje.<br> Sygic nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2017, 11:51 AM

Pasak generalinio „Sygic Travel“ direktoriaus Luko Nevosado, įmonei labai naudinga turėti savo kelionių medžiagos. „Kadangi 360° vaizdo įrašai puikiai didina žinomumą, visų pirma, naudojame juos programėlėse „Sygic Travel“ ir „Sygic Travel VR“, tačiau taip pat dalijamės jais su kitomis turizmo kompanijomis, dažniausiai kartu su žemėlapiais, kurie nereikalauja prisijungti prie tinklo, arba su turistų lankomų vietų duomenų baze“, – praneša Lukas Nevosadas. Jis taip pat prideda, kad „šiandien virtuali realybė kelionių industrijoje ne mažiau svarbi nei fotografija. Prieš užsisakydami viešbučio kambarį, žmonės pirmiau nori virtualiai po jį apsidairyti. Arba apžiūrėti senovines šventyklas Kombodžoje prieš planuodami kelionę į ten“.

Tam, kad sukurtų daugiau nei 3 330 VR vaizdo įrašų duomenų bazę, Michalas užtruko šiek tiek daugiau nei metus. Keliaudamas jis praleido lygiai 195 dienas, iš kurių 149 panaudojo filmavimui. Likusi metų dalis buvo skirta įrašų apdirbimui. Iš viso jis nukeliavo daugiau nei 82 000 kilometrų, lėktuvais skrido 46 kartus. Keliautojas pėsčiomis suvaikščiojo 1 500 kilometrų – tiek, kiek yra nuo Vilniaus iki Amsterdamo. Jo svajonių darbas leido jam aplankyti daugiau nei 1 260 istorinių paminklų, nufilmuoti daugiau nei 170 bažnyčių, šventyklų ir mečečių bei pasimėgauti vaizdais iš 16 dangoraižių ir 41 bokšto. Michalo patys įdomiausi vaizdo įrašai nufilmuoti Indijoje, važiuojant tuktuku, ir jodinėjant kupranugariais Egipte. Kiti vaizdai įrašyti besisukant apžvalgos ratu Honkonge, plaukiant gondola Venecijoje bei daugelyje kitų vietų. Tiems, kurie patys planuoja savo keliones, „Sygic Travel“ taip pat sukūrė vaizdo įrašų serijas, pavadinimu „Viena diena“, kuri leidžia apsižvalgyti keliose skirtingose vietose vienu prisėdimu.

„Sygic Travel“ teikia naujausią informaciją ir paslaugas, padedančias keliautojams ieškoti, planuoti ir užsisakyti keliones. Milijonai keliautojų naudojasi planuotoju tinklalapyje ir programėlėmis (iOS ir Android) kiekvieną mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.