Piktavaliai vėl žaidžia žmonių baimėmis: vėl grasinimai dėl „Facebook“

Per socialinio tinklo „Facebook“ žinučių programėlę „Messenger“ vėl plinta grėsmingai skambanti žinutė:

 Per socialinio tinklo „Facebook“ žinučių programėlę „Messenger“ vėl plinta grėsmingai skambanti žinutė.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
 Per socialinio tinklo „Facebook“ žinučių programėlę „Messenger“ vėl plinta grėsmingai skambanti žinutė.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
 Melaginga žinutė.
 Melaginga žinutė.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-01-13 11:43, atnaujinta 2018-01-13 16:38

„Nuo šeštadienio ryto „Facebook“ tampa mokėtinas. Jei turite bent 10 kontaktai siųsti jiems šį pranešimą. Tokiu būdu mes pamatysime, kad esate aistringas vartotojas ir jūsų logotipas taps mėlyna ir liks nemokama. (Kaip aptarta popieriaus ir šiandien „Facebook“ kainuos 0.01ps už pranešimą. Siųsti šį pranešimą iki 10 žmonių. Kai jūs šviesa užsidega mėlynai kitaip Facebook bus aktyvuoti sąskaitų“.

Tai – niekaip nenumirštanti melaginga žinutė (angl. hoax“), išgyvenanti jau kelintą inkarnaciją – prieš tai panašūs kliedesiai buvo platinami pasirašant „Facebook“ įkūrėjo Marko Zuckerbergo vardu.

Užtikriname, kad priešingai nei reikalaujama žinutėje, niekam nieko persiuntinėti nereikia, ir „Facebook“ mokamu netaps. Tiksliau, jis jau dabar yra mokamas – t. y. mokame už jį savo asmenine informacija, o taip pat pirkdami reklamas – tad tiksliau būtų sakyti, kad labiau mokamu jis tikrai netaps.

Ir primename, kad jei kada ateityje ir susiklostytų praktiškai neįmanomas scenarijus, kad „Facebook“ pradėtų teikti vien mokamas paslaugas, įspėjimai apie tai visų pirma vartotojus pasiektų oficialiais kanalais, kuriuose informacija būtų pateikiama bent jau patikrinus vertimo kokybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.