Nacionalinis kibernetinio saugumo centras pateikė analizę dėl įsilaužimo į vieną iš portalų

Nacionalinis kibernetinio saugumo centras (NKSC) prie Krašto apsaugos ministerijos sausio 29 d. paskelbė pirminę su naujienų portalu tv3.lt siejamo kibernetinio incidento analizę. Kibernetinio incidento tyrimo chronologija, išvados ir rekomendacijos pateikiamosministerijos tinklalapyje.

 Pasak krašto apsaugos viceministro Edvino Kerzos, pastarasis kibernetinis išpuolis buvo gera treniruotė įvertinant sutelktų valstybės kibernetinio saugumo pajėgumų pasiektą pažangą incidentų valdymo ir tyrimų srityje.<br> 123rf.com nuotr.
 Pasak krašto apsaugos viceministro Edvino Kerzos, pastarasis kibernetinis išpuolis buvo gera treniruotė įvertinant sutelktų valstybės kibernetinio saugumo pajėgumų pasiektą pažangą incidentų valdymo ir tyrimų srityje.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 29, 2018, 2:59 PM

Įsilaužimo į naujienų portalą tv3.lt sausio 18 d. vakare metu buvo paskelbta melaginga informacija apie krašto apsaugos ministrą Raimundą Karoblį, o vėliau, imituojant siuntėjo pašto adresą, tikslinei auditorijai – Lietuvos valstybės institucijų ir žiniasklaidos atstovams – buvo išsiųsti elektroniniai laiškai su priedu, kuriame įterptas kenksmingas kodas. Incidentas, bendradarbiaujant NKSC ir naujienų portalo tv3.lt specialistams, buvo labai greitai užkardytas.

Pasak krašto apsaugos viceministro Edvino Kerzos, pastarasis kibernetinis išpuolis buvo gera treniruotė įvertinant sutelktų valstybės kibernetinio saugumo pajėgumų pasiektą pažangą incidentų valdymo ir tyrimų srityje. „Konsolidavę kibernetinius pajėgumus galime greičiau ir efektyviau tvarkytis, taip pat suteikti pagalbą tiems, kurie gali būti paveikti kibernetinių išpuolių“, – sako viceministras E. Kerza.

Nacionalinis kibernetinio saugumo centras (NKSC) prie Krašto apsaugos ministerijos – vieninga kibernetinių incidentų valdymą, kibernetinio saugumo reikalavimų įgyvendinimo stebėseną ir kontrolę bei akreditavimo funkcijas vykdanti valstybės institucija. Nuo 2018 m. pradžios konsoliduotas Nacionalinis kibernetinio saugumo centras vieno langelio principu pagalbą teikia tiek valstybės institucijoms, tiek verslui ir gyventojams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.