To dar nebuvo: izraeliečiai samdys lietuvių hakerius

Izraelyje įkurta kibernetinio saugumo mokymų kompanija „CyberGym“ paskelbė, kad plečiant verslą samdys IT saugumo specialistus ir Lietuvoje. Čia jau veikia kompanijos filialas, įkurtas kartu su AB „Telia“, bet nuo šiol lietuviai čia galės ne tik mokytis, bet ir mokyti kitus klientus iš viso pasaulio.

 Izraelyje įkurta kibernetinio saugumo mokymų kompanija „CyberGym“ paskelbė, kad plečiant verslą, samdys IT saugumo specialistus ir Lietuvoje.<br> 123RF iliustr.
 Izraelyje įkurta kibernetinio saugumo mokymų kompanija „CyberGym“ paskelbė, kad plečiant verslą, samdys IT saugumo specialistus ir Lietuvoje.<br> 123RF iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

specialiai iš Tel Avivo

Jan 30, 2018, 6:15 AM, atnaujinta Jan 30, 2018, 6:29 AM

„CyberGym“ jau apsidairė Lietuvoje ir jau rado tinkamos kvalifikacijos specialistų“, – teigia „Telia“ operacinės veiklos efektyvumo vadovas Vytautas Bučinskas.

„CyberGym“ – tai kibernetinio saugumo mokymai ne (tik) teoriškai, bet praktiškai: įmonės-klientės saugumo specialistai gali pasitikrinti, kaip jų valdomas IT ūkis – ir jie patys – atsilaiko prieš realias programišių atakas: specialioje simuliuojamoje aplinkoje jas atlieka specialiai parengti „CyberGym“ specialistai, kurie faktiškai yra legaliai dirbantys hakeriai.

„Visi mokymai vyksta pasiskirsčius į tris komandas: „Mėlynoji komanda“ – kuria tampa mūsų klientai – ginasi, mūsų specialioji „Raudonoji komanda“ puola, o „Baltoji komanda“ stebi ir tarpininkauja tarp komandų“ – pasakoja „CyberGym” atstovas Maoras Sorero. Pasak jo, lietuviai bus samdomi į būtent „Raudonąją“ komandą. Iki šiol ją sudarė išimtinai vien Izraelio piliečiai, dažniausiai savo kibernetinio saugumo kompetencijas įgiję Izraelio armijoje.

Pačių „CyberGym“ istorija taip pat neeilinė – ji atsirado kaip specialus Izraelio elektrinės, kuri dar ir šiandien aprūpina 20% šalies elektros energijos, padalinys, skirtas kovoti su kompiuteriniais įsilaužėliais: per mėnesį elektrinė patirdavo iki 5000 kibernetinių atakų, ir taip tapo labiausiai puolamu objektu pasaulyje.

2013-aisiais įsikūręs „CyberGym“ netrukus ėmė teikti komercines kibernetinio saugumo mokymų paslaugas ir kitoms įmonėms, o praėjusiais metais kibernetinio saugumo treniruočių areną kartu su „Telia Lietuva“ atidarė ir Vilniuje – bet iki šiol čia lietuviai galėjo tik mokytis.

Konferencijos „CyberTech 2018” metu „CyberGym“ paskelbė apie naują savo kūrinį: „World Cyber Warfare Arena“. Tai – ištisas kibernetinio saugumo mokymosi tinklas.

„Mes siūlome unikalų sprendimą, kuris yra ne pasyvus, bet proaktyvus atsakymas į pasaulyje kylančias kibernetines grėsmes ir rizikas“, – naująjį produktą apibūdina „Cyber Gym“ vadovas Ofiras Hasonas. Pasak jo, tai bus globalus treniruočių ir žinių tinklas, kuris padės lengviau kelti IT saugumo kvalifikacijas pačių įvairiausių dydžių kompanijoms, čia egzistuos tyrimų (angl. research & development, R&D) galimybė, IT saugumo mokymo sprendimai ir bus aukščiausios kokybės paslaugos.

Daugiau ir smulkesnės informacijos apie specialistų paieškas Lietuvoje kompanija žadėjo paskelbti netrukus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.