Nauji „emodžiai“ reprezentuos žmones su negalia

„Apple“ kompanija pateikė prašymą pridėti 13 naujų „emodžių“, kurie reprezentuotų žmones su negalia. Tarp simbolių galima rasti protezines galūnes, šunis vedlius ir klausos aparatus.

Sukurti simboliai reprezentuoja žmones invalido vežimėliuose, taip pat tuos, kurie naudojasi pagalbinėmis lazdomis. Tarp simbolių yra dvejų dizainų šunys vedliai, protezinė ranka ir koja bei ausis su klausos aparatus.<br>123RF nuotr.
Sukurti simboliai reprezentuoja žmones invalido vežimėliuose, taip pat tuos, kurie naudojasi pagalbinėmis lazdomis. Tarp simbolių yra dvejų dizainų šunys vedliai, protezinė ranka ir koja bei ausis su klausos aparatus.<br>123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2018, 3:31 PM, atnaujinta Mar 28, 2018, 10:14 AM

Kompanija prašymą pateikė kovo 23d. „Unicode Consortium“ įmonei, kuri nagrinėja prašymus sukurti naujus paveikslėlius ir juos patvirtina arba atmeta. Jei „Apple“ prašymas bus patvirtintas, naujus paveikslėlius galima bus išvysti 2019 metais naujajame „Emoji 12.0” atnaujinime.

Sukurti simboliai reprezentuoja žmones invalido vežimėliuose, taip pat tuos, kurie naudojasi pagalbinėmis lazdomis. Tarp simbolių yra dvejų dizainų šunys vedliai, protezinė ranka ir koja bei ausis su klausos aparatus.

Kad suskurti tikslius dizainus, „Apple“ dirbo su tarptautinėmis organizacijomis, tokios kaip Amerikos aklųjų taryba, cerebrinio paralyžiaus fonas ir tarptautinė kurčiųjų asociacija.

„Dabar prieinami simboliai reprezentuoja didelę dalį žmonių, veiklų bei visuomenei pažįstamų objektų, tačiau mažai kas šneka apie tuos, kurie turi negalią“, – teigia „Apple“.

Kompanija mano, kad simboliai padės skatinti įvairovę kultūroje, į kurią bus įtraukti ir negalią turintys žmonės.

„Vienas iš septynių žmonių visame pasaulyje turi negalią ir mes manome, kad technologijos turi būti prieinamos kiekvienam ir, kad kiekvienas turi turėti būtent jam išskirtinę patirtį“, – teigia kompanija.

„Apple“ pažymi, kad šie nauji simboliai nėra išsamūs, nes kiekvieno žmogaus negalia yra individuali, tačiau to, su ribotu kiekiu simboliu, nebūtų įmanoma pateikti.

„Unicode Consortium“ klientai yra ir „Facebook“, „Microsoft“ bei „Netflix“. Ši kompanija nusprendžia kokie „emodžiai“ turėtų būti naudojami ir ką jie turėtų reprezentuoti, o tuomet su savo klientais nusprendžia kaip simboliai turėtų atrodyti jų operacinėse sistemose.

Per paskutinį „Apple“ atnaujinimą 2017 metų liepą, buvo išleisti 52 nauji simboliai. Tarp jų buvo galima rasti zombį, sumuštinį, elfą ir moterį dėvinčią galvos skarelę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.