Tobulinti žinias lietuviai programuotojai vyksta net į Ispaniją

Jau septintus metus skaičiuojanti ir Lietuvoje vykstanti programuotojų konferencija „Build Stuff“ kviečia gilinti savo žinias. Tik šįkart savo kompetenciją kelti programuotojai yra kviečiami Maljorkoje, Ispanijoje.

Agentūra „Forrester“„Build Stuff“ konferenciją išrinko kaip vieną iš 3 geriausių technologijų specialistams skirtų ir vertų aplankyti renginių 2016-aisiais. <br>„Build Stuff“ nuotr. 
Agentūra „Forrester“„Build Stuff“ konferenciją išrinko kaip vieną iš 3 geriausių technologijų specialistams skirtų ir vertų aplankyti renginių 2016-aisiais. <br>„Build Stuff“ nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2018, 10:45 AM, atnaujinta Apr 24, 2018, 10:49 AM

Konferencijos organizatoriai teigia, kad į konferencijas, vykstančias Vilniuje, kasmet atvyksta programuotojai iš daugiau nei 40 pasaulio šalių, o šįkart iš arti pasiklausyti pasaulinių industrijos žvaigždžių lietuviai nesibodi vykti į užsienį.

„Neseniai šalyje atliktas tyrimas parodė, kad per ateinančius kelerius metus šalyje trūks daugiau nei 13 tūkst. informacinių technologijų specialistų. Tai suprasdamos šalies technologijų bendrovės ne tik įvairiais būdais bando pritraukti naujus talentus, tačiau taip pat prisideda prie esamų darbuotojų motyvavimo ir kompetencijos kėlimo“, – teigia „Build Stuff“ konferencijos įkūrėja Neringa Young.

Anot konferencijos įkūrėjos, personalo specialistai bei įmonių vadovai galėtų pateikti įvairiausių pavyzdžių, kaip kelti darbuotojų kompetenciją, tačiau labiausiai rinkoje paplitę būdai yra mokymai ir konferencijos.

„Bendraujant su programuotojais, matome, jog jie labiausiai vertina profesionalius mokymus, kuriuos veda patyrę lektoriai, ir konferencijas, į kurias susirenka ne tik industrijos lyderiai, bet ir bendraminčiai. O kai tokios konferencijos vyksta ten, kur šilta bei kviečia drauge atsivežti šeimą, tai taip pat tampa labai patrauklia motyvacine priemone“, – apibendrina „Build Stuff“ konferencijos įkūrėja Neringa Young.

Mobilumo platformą kuriančio lietuvių startuolio „Trafi“ techninis vadovas Jurgis Pašukonis teigia, kad įvairiems technologiniams sprendimams besivystant taip greitai, programuotojai turi mokytis visą gyvenimą. Be kita ko, kai rinkoje susiduriama su dideliu specialistų trūkumu, dalį jų įmonės turi užsiauginti pačios.

„Tokios konferencijos mūsų darbuotojams leidžia gilinti ne tik technines žinias, sekti technologijų tendencijas, bet ir lavina tam tikras „minkštąsias“ kompetencijas. Žinoma, galiausiai visa tai atsispindi mūsų kuriamuose pačiuose pažangiausiuose sprendimuose“, – tvirtina mobilumo platformą kuriančio lietuvių startuolio „Trafi“ techninis vadovas.

Agentūra „Forrester“„Build Stuff“ konferenciją išrinko kaip vieną iš 3 geriausių technologijų specialistams skirtų ir vertų aplankyti renginių 2016-aisiais. Konferencijoje pranešimus jau skaitė tokie industrijos profesionalai kaip daugelio knygų autorius, pranešėjas, programuotojas amerikietis Uncle Bob, bendrovės „Uber“ veiklos vadovas Tom Croucher, buvęs „Google“, „eBay“ technologijų vadovas Randy Shoup, buvęs „Kickstarter“ platformos technologijų vadovas James Turnbull ir daugelis kitų šios srities ekspertų.

„Build Stuff“ vyks gegužės 5-6 dienomis Maljorkoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.