Beveik trečdalis lietuvių žiūrėdami filmą pritemdo šviesą: 5 patarimai, kaip žiūrėti filmus smagiau

2018 m. balandžio 24 d., Vilnius – „LG Electronics“ atliktos apklausos duomenimis net 58 proc. apklaustųjų mėgsta žiūrėti filmus ir televizijos laidas pritemdytoje šviesoje arba visai be šviesos. 39 proc. respondentų atsakė žiūrėdami filmus namuose šviesos nepritemdantys. Filmų žiūrėjimas gali virsti puikia tradicija, todėl LG dalinasi 5 patarimais, kurie šia veikla padės mėgautis dar labiau.

 2018 m. balandžio 24 d., Vilnius – „LG Electronics“ atliktos apklausos duomenimis net 58 proc. apklaustųjų mėgsta žiūrėti filmus ir televizijos laidas pritemdytoje šviesoje arba visai be šviesos.<br> 123RF nuotr.
 2018 m. balandžio 24 d., Vilnius – „LG Electronics“ atliktos apklausos duomenimis net 58 proc. apklaustųjų mėgsta žiūrėti filmus ir televizijos laidas pritemdytoje šviesoje arba visai be šviesos.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2018, 12:11 PM

1. Išjunkite kambaryje šviesą. Televizijos žiūrėjimas tamsiame kambaryje yra pats lengviausias būdas imituoti kino teatro aplinką – būnant tamsiame kambaryje lengviau susikoncentruoti į ekraną, sumažinti dėmesio blaškymąsi. Pavyzdžiui, siaubo filmas tamsiame kambaryje bus daug baisesnis, o romantinė komedija bus dar smagesnė susisupus į antklodę.

2. Panaikinkite trikdžius. Išjunkite telefono garsą, pasirinkite laiką, kai nieko nereikės daryti ir niekas jums netrukdys, užrakinkite duris. Pagalvokite, ar padarėte viską, ką turėjote – ar pamaitinote katę, pakabinote skalbinius ir kita. Pasitikrinkite – šie iš pirmo žvilgsnio menki dalykai padės mėgautis filmo žiūrėjimu be papildomų trikdžių.

3. Paverskite filmų žiūrėjimą tradicija. Pasirinkite norimą žiūrėti filmą iš anksto, kad atėjus laikui žiūrėti nereikėtų švaistyti laiko renkantis iš daugybės variantų.

4. Įvertinkite peržiūrėtus filmus. Šis patarimas labiau skirtas tikriems filmų entuziastams, tačiau ne vienas yra atsidūręs situacijoje, kai niekaip negali atsiminti, apie ką buvo tam tikras filmas. Užrašai ir filmų įvertinimai jums padės to išvengti. Nieko sudėtingo – pasiimkite užrašų knygelę ar atsisiųskite programėlę, pavyzdžiui, „Google Keep“ – užsirašykite peržiūrėtų filmų pavadinimus, duokite jiems balą (apgalvokite vertinimo sistemą, ji turi būti vienoda visiems filmams), užsirašykite trumpą filmo aprašymą, apie ką filmas, kas jame jums patiko ir kas nepatiko. Tai padės tvarkyti jau matytus filmus. Taip pat galite prisijungti prie Letterboxd.com ir vesti savo filmų dienoraštį.

5. Jei televiziją ir filmus žiūrite nuolat, turėtumėte atkreipti dėmesį į ekrano duomenis, ypač pirkdami televizorių. Šiuo metu OLED yra pažangiausia technologija, kuri, priešingai nei anksčiau buvusi LED, naudoja organinius šviesos diodus ir veikia be galinio apšvietimo. Dėl to ji gali perteikti ryškesnes ir šviesesnes spalvas, taip pat ir tamsesnę juodą, o LED televizoriai juodą dažnai perteikia kaip tamsią pilką spalvą. OLED technologija taip pat tinka tiems, kurie filmus žiūri pritemdytoje šviesoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.