„Kaspersky Lab“ perkelia pagrindinę infrastruktūrą iš Rusijos į Šveicariją

Kaip vieną iš Pasaulinio Skaidrumo Iniciatyvos dalių, „Kaspersky Lab“ pritaiko savo infrastruktūrą tam, kad galėtų perkelti keletą pagrindinių procesų iš Rusijos į Šveicariją. Tai apima daugelio regionų klientų duomenų saugojimą ir apdorojimą, programinės įrangos surinkimą ir gedimų aptikimo atnaujinimus. Siekiant užtikrinti visišką skaidrumą ir vientisumą, „Kaspersky Lab“ ruošiasi, kad šią veiklą kontroliuotų nepriklausoma trečioji šalis, kuri taip pat bus Šveicarijoje.

Naujos priemonės yra tolesni žingsniai kuriant šią iniciatyvą, tačiau jos taip pat atspindi įmonės įsipareigojimą bendradarbiauti su kitais, taip siekiant išspręsti didėjančias pramonės susiskaidymo problemas ir pasitikėjimo sumažėjimą. <br>123RF nuotr. 
Naujos priemonės yra tolesni žingsniai kuriant šią iniciatyvą, tačiau jos taip pat atspindi įmonės įsipareigojimą bendradarbiauti su kitais, taip siekiant išspręsti didėjančias pramonės susiskaidymo problemas ir pasitikėjimo sumažėjimą. <br>123RF nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2018, 1:49 PM, atnaujinta May 15, 2018, 1:54 PM

Visuotinis skaidrumas ir bendradarbiavimas

Pasaulinė Skaidrumo Iniciatyva, paskelbta 2017 m. spalio mėnesį, atspindi nuolatinį „Kaspersky Lab“ įsipareigojimą užtikrinti savo produktų vientisumą ir patikimumą. Naujos priemonės yra tolesni žingsniai kuriant šią iniciatyvą, tačiau jos taip pat atspindi įmonės įsipareigojimą bendradarbiauti su kitais, taip siekiant išspręsti didėjančias pramonės susiskaidymo problemas ir pasitikėjimo sumažėjimą. Patikimumas yra kibernetinio saugumo pagrindas, o „Kaspersky Lab“ supranta, kad pasitikėjimas nėra duotas; jis turi būti pakartotinai užsitarnaujamas per skaidrumą ir atskaitingumą.

Naujos priemonės apima keleto regionų duomenų saugojimą ir apdorojimą, programinės įrangos surinkimo perkėlimą ir pirmojo Skaidrumo Centro atidarymą.

Klientų duomenų saugojimo ir tvarkymo perkėlimas

Iki 2019 m. pabaigos „Kaspersky Lab“ įsteigs duomenų centrą Ciuriche, o jame bus saugoma ir apdorojama visa Europos, Šiaurės Amerikos, Singapūro, Australijos, Japonijos ir Pietų Korėjos vartotojų informacija, vėliau prisidės ir daugiau šalių. Savanoriškai šią informaciją dalijasi vartotojai, kurie naudoja „Kaspersky Security Network“ (KSN), tai pažangi, debesies principu veikianti sistema, automatiškai apdorojanti su kibernetiniais išpuoliais susijusius duomenis.

Programinės įrangos surinkimo perkėlimas

„Kaspersky Lab” į Ciurichą perkelia savo „programinės įrangos kūrimo konvejerį“ – programavimo įrankių rinkinį, kuris naudojamas iš šaltinio kodo surinkti paruoštą naudoti programinę įrangą. Iki 2018 m. pabaigos, prieš platinimą, „Kaspersky Lab“ produktai ir grėsmių nustatymo taisyklių duomenų bazės (AV duomenų bazės) bus parengtos ir patvirtintos naudojant skaitmeninį parašą Šveicarijoje. Perkėlimas užtikrins, kad visa naujai parengta programinė įranga bus patikrinta nepriklausomos organizacijos ir parodys, kad programinės įrangos kūrimas bei klientams siunčiami atnaujinimai atitinka audito pateiktą pirminį kodą.

Pirmojo Skaidrumo Centro įsteigimas

„Kaspersky Lab“ produktų ir programinės įrangos naujinių šaltinio kodą galės peržiūrėti atsakingi suinteresuotieji asmenys specialiame Skaidrumo Centre, kuris, kaip tikimasi, bus atidarytas šiais metais Šveicarijoje. Toks metodas taip pat parodys, kad karta iš kartos „Kaspersky Lab“ produktų gamyba buvo skirta ir naudojama vieninteliam tikslui: įmonės klientų apsaugai nuo kibernetinių grėsmių.

Nepriklausoma priežiūra ir apžvalga

„Kaspersky Lab“ rengia, kad duomenų saugojimo ir apdorojimo, programinės įrangos surinkimo ir šaltinio kodas būtų prižiūrimas nepriklausomos trečiosios šalies, įgaliotos atlikti technines programinės įrangos apžvalgas. Kadangi skaidrumas ir pasitikėjimas tampa visuotiniais reikalavimais visoje kibernetinio saugumo srityje, „Kaspersky Lab“ remia naujos, ne pelno siekiančios organizacijos kūrimą, kuri imtųsi vykdyti šią atsakomybę, ne tik jų bendrovei, bet ir kitiems partneriams bei nariams.

„Kaspersky Lab“ įsipareigojimai

„Kaspersky Lab“, kaip pirmaujanti pasaulinė kibernetinio saugumo paslaugų teikėja, visada buvo įsipareigojusi patikimiausioms šios pramonės šakos praktikoms: griežta perduodamų duomenų apsauga, griežta vidinė prieigos prie duomenų politika, nuolatinis infrastruktūros saugumo tikrinimas ir dar daugiau. Naudodami šį naują priemonių komplektą „Kaspersky Lab“ siekia žymiai pagerinti savo IT infrastruktūros atsparumą bet kuriai pasitikėjimo rizikai (netgi teorinei) ir didinti įmonės skaidrumą esamiems ir būsimiems klientams bei plačiajai visuomenei.

„Kaspersky Lab“ generalinis direktorius Eugene Kaspersky, komentuodamas proceso judėjimą ir skaidrumo centro atidarymą, sakė: „Sparčiai besikeičiančioje pramonėje, tokioje kaip mūsų, turime prisitaikyti prie besikeičiančių mūsų klientų, suinteresuotųjų šalių ir partnerių poreikių. Skaidrumas – vienas iš tokių poreikių, todėl nusprendėme pertvarkyti infrastruktūrą ir perkelti duomenų tvarkymą į Šveicariją. Manome, kad tokie veiksmai taps globalia kibernetinio saugumo tendencija ir kad patikimumo politika visoje pramonėje taps pagrindiniu reikalavimu.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.