Lietuvoje interneto naršymu užsikrečia ir užsieniečiai

Vasarą Lietuvą lankantys užsieniečiai drąsiai mėgaujasi interneto šalies privalumais. Kasmet prie „Telia“ 4G tinklo jungiasi ir mobiliuoju internetu mūsų šalyje naudojasi abonentai iš daugiau kaip 110 pasaulio valstybių. Jie Lietuvoje, po įsigaliojusių mažesnių Europos Sąjungoje (ES) tarptinklinio ryšio paslaugų kainų, sunaudoja kelis kartus daugiau mobiliųjų duomenų.

 „Telia“ duomenimis, praėjusių metų vasarą į Lietuvą atvykę užsienio operatorių klientai sunaudojo  apie 170 terabaitų mobiliųjų duomenų.<br> 123RF nuotr.
 „Telia“ duomenimis, praėjusių metų vasarą į Lietuvą atvykę užsienio operatorių klientai sunaudojo  apie 170 terabaitų mobiliųjų duomenų.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2018, 1:36 PM

„Telia“ duomenimis, praėjusių metų vasarą į Lietuvą atvykę užsienio operatorių klientai sunaudojo beveik 4 kartus daugiau mobiliųjų duomenų negu 2016 metų turizmo sezonu. Iš viso – apie 170 terabaitų. Aktyviausi naršytojai yra iš Jungtinės Karalystės, Norvegijos, Danijos, Vokietijos, Latvijos, Suomijos ir Estijos.

„Statistikos departamento duomenimis, dalis šių šalių patenka tarp populiariausių lietuvių emigracijos krypčių. Tai leidžia manyti, kad mūsų mobiliojo interneto privalumais aktyviai naudojasi į gimtinę pailsėti ir aplankyti artimųjų grįžę lietuviai. Vis tik, fiksuojame ženklius duomenų suvartojimo augimus ir tarp kitų šalių abonentų – Portugalijos, Nyderlandų, Austrijos. Vadinasi, ir Lietuvoje besilankantys tikrieji turistai drąsiai naršo savo telefonuose“, – sako „Telia“ komercijos ir produktų vadovas Robertas Žudys.

Vertinant duomenų suvartojimo augimą, didžiausias staigmenas pateikė svečiai iš Nyderlandų ir Portugalijos – lyginant su 2016 metais, pernai vasarą jie Lietuvoje persiuntė 16 kartų daugiau duomenų. Antrą augimo rezultatą demonstravo Jungtinės Karalystės ir Airijos operatorių klientai – jų duomenų suvartojimas Lietuvoje išaugo 11 kartų.

Pasak R. Žudžio, Lietuvoje itin aktyviai naršo ne tik ES gyventojai, bet ir keliautojai iš JAV, Kanados, Izraelio ir kitų pasaulio valstybių. „Nors didžiausią mobiliųjų duomenų dalį Lietuvoje „suvalgo“ iš Europos atvykę lankytojai, tačiau kokybišku, sparčiu mobiliuoju internetu viešėdami pas mus džiaugiasi ir egzotiškesnių šalių svečiai – iš Kinijos, Japonijos ar dar tolimesnių kraštų“, – sako jis.

Praėjusių metų birželio 15 dieną įsigaliojus naujoms taisyklėms, ES narių gyventojai gali skambinti, rašyti žinutes ir naudotis mobiliuoju internetu visoje Bendrijoje savo šalies kainomis. Daliai šalių, tarp jų ir Lietuvai, kuriose judriojo ryšio kainos yra itin žemos, siekiant apsisaugoti nuo galimo kainų šuolio buvo numatytos išimtys – joms leista taikyti priemokas. Nuo šių metų birželio 15 dienos šios priemokos bus dar mažesnės.

Pasak R. Žudžio, dalis klientų, kurie yra pasirinkę prieš metus pristatytus „Telia“ mobiliojo ryšio planus, keliaujantys ES šalyse jau dabar gali naudotis visais naršymo ir skambinimo kaip namuose privalumais be papildomų priemokų. O senuosius „Telia“ planus turintys klientai, keliaudami ES, bus apmokestinami su priemokomis, tačiau ir jos nuo birželio dar labiau mažės, o sąlygos skambinti ir naršyti – gerės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.