„Facebook“ patvirtino, vartotojų duomenimis dalinosi su Kinijos įmonėmis

Socialinis tinklas „Facebook“ patvirtino, kad bendradarbiauja su Kinijos įmonėmis dėl dalijimosi duomenimis, įskaitant „Huawei“. Ši bendrovė Jungtinių Valstijų žvalgybos buvo įvardinta kaip grėsmė saugumui. Apie tai praneša naujienų tarnyba BBC.

 Socialinis tinklas „Facebook“ patvirtino, kad bendradarbiauja su Kinijos įmonėmis dėl dalijimosi duomenimis, įskaitant „Huawei“.<br> Imago / Scanpix nuotr.
 Socialinis tinklas „Facebook“ patvirtino, kad bendradarbiauja su Kinijos įmonėmis dėl dalijimosi duomenimis, įskaitant „Huawei“.<br> Imago / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA

2018-06-06 13:24, atnaujinta 2018-06-06 13:26

Susitarimai suteikė Kinijos firmoms tam tikrą prieigą prie vartotojų duomenų, kuri padėtų joms kurti „Facebook“ „patirtis“ savo platformose.

Pasak „Facebook“, visi surinkti duomenys išlieka vartotojų telefonuose, o ne serveriuose. Bendrovė jau tiriama dėl to, kaip ji naudoja „Facebook“ vartotojų informaciją.

„Facebook“ Kinijoje buvo užblokuotas nuo 2009-ųjų, bet ši bendrovė bando rasti kitų kelių, kad pasiektų didžiulę potencialią rinką.

„The New York Times“ šią savaitę pranešė, kad „Facebook“ suteikė mažiausiai 60-čiai įrenginių kūrėjų prieigą prie vartotojų duomenų. Taip pat – prie jų „Facebook“ draugų informacijos. Tai padaryta negavus aiškaus sutikimo. Kai kuriais atvejais informacija saugota įmonių serveriuose. „Facebook“ atmetė teiginius, esą buvo pažeisti privatumo įsipareigojimai, dėl kurių susitarta.

Antradienį „Facebook“ atsakė, kad „daugelis kitų JAV technologijų įmonių dirbo su „Huawei“ ir kitais Kinijos gamintojais, kad paslaugos būtų integruotos į telefonus“.

„Facebook“ jau buvo nudegęs dėl įsitraukimo į skandalą, kuriame dalyvavo ir konsultacijų bendrovė „Cambridge Analytica“.

Įmonės kaltinamos dėl galimo privačių duomenų naudojimo, siekiant paveikti 2016 metų JAV prezidento rinkimų ar Jungtinės Karalystės (JK) pasitraukimo iš ES referendumo rezultatus.

Socialinio tinklo „Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas gegužę atsiprašė ES įstatymų leidėjų dėl įmonės vaidmens „Cambridge Analytica“ skandale ir leidimo platinti „melagingas naujienas“ savo platformoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.