Lietuviai užsienyje naršo kaip patrakę

Šių metų gegužę keliautojų išnaudotų duomenų kiekis ES ir Europos ekonominėje erdvėje (EEE), palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, išaugo 18 kartų – nuo 5 tūkst. iki 92 tūkst. gigabaitų (GB), praneša mobiliojo ryšio operatorius „Tele2“. Įmonė taip pat nurodo, kad dėl to paslaugų kainos mažės.

 Šių metų gegužę keliautojų išnaudotų duomenų kiekis ES ir Europos ekonominėje erdvėje (EEE), palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, išaugo 18 kartų.<br> 123RF nuotr.
 Šių metų gegužę keliautojų išnaudotų duomenų kiekis ES ir Europos ekonominėje erdvėje (EEE), palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, išaugo 18 kartų.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS

Jun 15, 2018, 10:09 AM, atnaujinta May 15, 2019, 3:23 PM

„Nuo praėjusiųjų metų birželio keliaujantiems po ES / EEE šalis ryšio paslaugos žymiai atpigo, tačiau skambučiams ir naudojamiems duomenims užsienyje buvo taikomos Ryšių reguliavimo tarnybos nustatytos priemokos. Nuo šiandien (birželio 15 dienos, – ELTA) papildoma priemoka už ES ir EEE šalyse išnaudotus mobiliuosius duomenis operatoriaus klientams mažėja beveik 3 kartus – nuo 2,9 euro iki 1,2 euro už GB (su PVM)“, – nurodo „Tele2“.

Kaip nurodo mobiliojo ryšio operatorius, skambučiai ES ir EEE šalyse taip pat atpigs, – vietoje 1,6 ct/min. priemokos, išeinantys skambučiai bus apmokestinami prie įprastos kainos pridedant 0,6 ct/min. (su PVM). Taip pat 2 kartus mažiau kainuos ir priimti skambučiai – nebe 1,2 ct/min., bet 0,6 ct/min. (su PVM).

„Tele2“ pranešime nurodo, kad jau keletą metų iš eilės daugiausiai duomenų lietuviai sunaudoja Vokietijoje, o įsigaliojus naujajam reguliavimui, jų naršymas šioje šalyje dar labiau suintensyvėjo. Skaičiuojama, kad praėjusiais metais Lietuvos gyventojai čia sunaudojo 15 kartų daugiau duomenų nei 2016-aisiais.

„Tele2“ akcentuoja, kad vidutinis išnaršytų duomenų kiekis išaugo ir kitose šalyse, į kurias lietuviai dažnai išvyksta gyventi, dirbti bei mokytis. Švedijoje 2017 metais buvo naršyta beveik 17 kartų, Norvegijoje – 15 kartų, o Jungtinėje Karalystėje – 11 kartų daugiau nei 2016 metais.

Praėjusiais metais laisviau nei 2016-aisiais naršė ir besilankantys kaimyninėse valstybėse: Lenkijoje buvo išnaudota 8 kartus, Latvijoje – 7 kartus, Estijoje – 6 kartus daugiau duomenų.

Nurodoma, kad keliaujantys po ES ir EEE kalbėjo pusantro karto daugiau. Pavyzdžiui, praėjusių metų vasaros mėnesiais lietuviai telefonu kalbėjo 44 mln. minučių, o tuo pačiu metu 2016-aisiais – daugiau nei 31 mln. minučių.

Pernykštę vasarą keliavę lietuviai daugiau susirašinėjo – SMS žinučių skaičius, palyginus tą patį 2016 ir 2017 metų laikotarpį, augo 1,2 karto – nuo 9,6 iki 11,6 mln.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.