Lietuviams futbolas neįdomus? Technologijos rodo ką kita

Išmaniosios technologijos atskleidė ilgai slėptą lietuvių aistrą futbolui: Pasaulio futbolo čempionato rungtynes jie žiūri ne tik televizoriaus, bet ir mobiliųjų įrenginių ekranuose, o rungtynių metu vaizdo transliacijų srautas mobiliajame „Telia“ tinkle išauga daugiau nei du kartus.

 Išmaniosios technologijos atskleidė ilgai slėptą lietuvių aistrą futbolui.<br> 123RF nuotr.
 Išmaniosios technologijos atskleidė ilgai slėptą lietuvių aistrą futbolui.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 29, 2018, 3:51 PM

„Interneto duomenų sraute dominuoja video turinys, o auganti jo pasiūla ir internetu rodomos tiesioginės transliacijos keičia žmonių įpročius ir griauna mitus. Naujausias atradimas – lietuviams futbolas dar ir kaip įdomus. Mūsų klientai aktyviai naudojasi galimybe žiūrėti futbolo rungtynes bet kur, tiesiog savo telefono ekrane, ir stengiasi nepraleisti nei vienų varžybų. Jau nuo birželio 14-osios, kuomet prasidėjo Pasaulio futbolo čempionatas, rungtynių metu vaizdo transliacijų srautas mūsų mobiliajame tinkle kasdien išauga kelis kartus“, – sako „Telia“ vadovas Kęstutis Šliužas.

Jis juokaudamas priduria, kad futbolas kėsinasi net į lietuvių religiją, krepšinį: čempionato rungtynes per LRT televiziją internetu lietuviai žiūrėjo aktyviau nei LKL finalo atkrentamąsias varžybas.

Įprastai aktyviausiomis valandomis vaizdo transliacijų pikas per programėles „Telia“ mobiliajame tinkle siekia apie 2 gigabitus per sekundę (Gb/s). Tačiau pastarąsias dvi savaites, vykstant Pasaulio futbolo čempionatui, rungtynių metu jis dažniausiai pakyla iki 4–5 Gb/s. Dažniausiai didesnio susidomėjimo sulaukia vėlai vakare vykstančios varžybos, nors ir dienos rungtynių metu transliacijų žiūrimumas per mobiliuosius įrenginius pastebimai ūgteli.

Pats didžiausias žiūrovų antplūdis pastebėtas pirmadienio, birželio 25-osios, vakarą, kuomet dėl patekimo į kitą etapą varžėsi Ispanijos ir Maroko komandos. Šios rungtynės buvo itin rezultatyvios: abi komandos įmušė po du įvarčius.

Praėjusio futbolo čempionato metu atlikta apklausa parodė, kad daugiausia lietuvių renkasi Vokietijos, Anglijos ir Ispanijos komandas. Gali būti, kad būtent šis faktorius, kaip ir tai, kad tai buvo paskutinės grupės varžybos, lėmė tokį žiūrovų skaičių. Tokios prielaidos naudai liudija ir tas faktas, kad visai šalia šio žiūrimumo rekordo buvo birželio 18 dienos mačas tarp Anglijos ir Tuniso.

Futbolo transliacijų žiūrimumas turi įtakos ir bendram mobiliųjų duomenų suvartojimui – šių transliacijų peržiūrai skirtas duomenų srautas sudaro apie ketvirtadalį viso „Telia“ mobiliojo duomenų srauto didžiausio aktyvumo metu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.