Estai irgi įspėja dėl „Yandex.Taxi“

Estijos saugumo policija KaPo įspėja, kad naudojant „Yandex.Taxi“ paslaugomis, reikia turėti omenyje, kad šios paslaugos surinkta informacija keliauja į Rusijos serverius.

Estijos saugumo policija KaPo įspėja, kad naudojant „Yandex.Taxi“ paslaugomis, reikia turėti omenyje, kad šios paslaugos surinkta informacija keliauja į Rusijos serverius.<br> Sputnik / Scanpix nuotr.
Estijos saugumo policija KaPo įspėja, kad naudojant „Yandex.Taxi“ paslaugomis, reikia turėti omenyje, kad šios paslaugos surinkta informacija keliauja į Rusijos serverius.<br> Sputnik / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-08-03 10:33, atnaujinta 2018-08-03 11:31

„Rusijoje serveriams, į kuriuos keliauja „Yandex.Taxi“ duomenys, neveikia Europos sąjungos keliami duomenų apsaugos įstatymai,“ – portalui „Postimees“ sakė KaPo atstovas Andresas Kaharas. „Yandex.Taxi” savo veiklą Estijoje pradėjo šių metų gegužę.

Estai mini ir Lietuvą, kurios Nacionalinis kibernetinio saugumo centras pirmadienį pareiškė rekomendaciją nesinaudoti „Yandex.Taxi“ paslaugomis – nes prisidengus ja, gali būti neteisėtai renkami duomenys. Minimas ir buvęs Užsienio reikalų ministras Andrius Ažubalis, kuris paprašė ištirti šią pavežėjimo sistemą.

Interviu metu portalui rus.err.ee A.Ažubalis siūlė atitinkamą tyrimą atlikti ir estams, ir latviams.

Talino Tarptautinio gynybos ir saugumo centro ekspertas Dmitrijus Teperikas sako, kad toks A.Ažubalio kreipimasis į Lietuvos tarnybas yra prasmingas, nes ši paslauga yra susijusi su Rusijos specialiosiomis tarnybomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.