30 tūkstančių „Tele2“ klientų užsienyje jau gali naudotis tarptinkliniu ryšiu

Jei esate „Tele2“ klientas, šiuo metu esate užsienyje ir negalite prisijungti prie tinklo – tai ne jūsų kortelės ir ne telefono kaltė – problema „Tele2“ pusėje, informuoja mobiliojo ryšio kompanija „Tele2“.

 Jei esate „Tele2“ klientas, šiuo metu esate užsienyje ir negalite prisijungti prie tinklo – tai ne jūsų kortelės ir ne telefono kaltė – problema „Tele2“ pusėje, informuoja mobiliojo ryšio kompanija „Tele2“.<br> 123RF nuotr.
 Jei esate „Tele2“ klientas, šiuo metu esate užsienyje ir negalite prisijungti prie tinklo – tai ne jūsų kortelės ir ne telefono kaltė – problema „Tele2“ pusėje, informuoja mobiliojo ryšio kompanija „Tele2“.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 4, 2018, 10:57 AM, atnaujinta Aug 4, 2018, 6:07 PM

Savo „Facebook“ paskyroje „Tele2“ korporatyvinės komunikacijos direktorius Andrius Baranauskas rašo:

„Šiuo metu mūsų tarptinklinis ryšys neveikia. Visiškai, labai dėl to apgailestauju.“

Pasak jo, problema atsirado pas kompanijos partnerius, kurių paslaugomis „Tele2“ naudojasi jungdamiesi prie kitų operatorių tinklų.

„Dirbame su Šveicarijos įmone „Comfone“, kuri teikia tinklų sujungimo paslaugas. Ir daug kitų paslaugų – finansinį kliringą, tarptautinius atsiskaitymus, kitas panašias paslaugas. Tai viena didžiausių tokio pobūdžio bendrovių pasaulyje – ir viena patikimiausių, bent jau iki šiol“, – rašo A. Baranauskas. Pasak jo, gedimas įvyko „Comfone“ pusėje. Sistemos, aptarnaujančios „Tele2“ klientų srautą užsienyje, sugedo.

Kada problema bus išspręsta, A.Baranauskas sako neturintis prognozių.“Žinau, kad kol kas komanda dirba visą parą. Trumpam paslaugas pavyko atnaujinti naktį, po to sistemos vėl neatlaikė“ – rašo jis.

Korporatyvinės komunikacijos direktoriaus teigimu, gedimas paveikė visi „Tele2“ klientus, šiuo metu esančius užsienyje. „Tikslaus skaičiaus nežinome, nes jie negali jungtis prie tinklo. Praeities duomenys rodo, kad tokių žmonių gali būti per 30 tūkstančių, bet šiuos skaičius tiksliname, – teigia A.Baranauskas ir jei ryšys neatidėliotinai reikalingas, siūlo kelis variantus. – Jei ryšio reikia skubiai – įsigyti vietos operatoriaus kortelę. Taip pat galima naudotis naudotis vietos WiFi paslaugomis.“

Jis primena, kad pagalbos numeris veikia. Europos Sąjungoje jis yra 112, o kitose šalyse gali būti kitas.

„Tele2“ taip pat praneša šiuo metu sprendžiantys dėl kompensacijos. „Šiuo metu dėl jos sprendžiame, bet kuriuo atveju skirsime kompensaciją visiems nepatogumus patyrusiems klientams, – rašo A. Baranauskas. – Dar kartą labai visų atsiprašome.“

„Tele2“ informuoja, kad Lietuvoje visos paslaugos veikia, čia esantys klientai gedimo nepaveikti.

Problemą išsprendė

Pašalinus sutrikimus, užsienyje viešinys telekomunikacijų bendrovės „Tele2“ klientai nuo šeštadienio popietės vėl gali naudotis tarptinkliniu ryšiu.

Jis buvo neprieinamas nuo penktadienio, kai operatoriui šią paslaugą teikianti Šveicarijos įmonė „Comfone“ atliko techninį sistemos atnaujinimą, pranešė įmonė.

„Atnaujinimas neigiamai paveikė ne tik „Tele2“ grupę, bet ir kai kurių kitų Europos operatorių klientus. Lietuvos atveju buvo paveikti visi „Tele2“ klientai, buvę užsienyje. Tikslaus kiekio dar nežinome, nes klientai negalėjo prisijungti prie tinklo. Praeities duomenys rodo, kad tokių žmonių galėjo būti per 30 tūkstančių, bet šiuos skaičius dar tiksliname“, – pranešime cituojamas „Tele2“ atstovas spaudai Andrius Baranauskas.

Bendrovė teigia šiuo metu sprendžianti dėl kompensacijų nukentėjusiems klientams skyrimo tvarkos ir būdų.

„Labai apgailestaujame dėl šiuo laikotarpiu klientams kilusių nepatogumų. Sieksime visais būdais užtikrinti, kad ateityje tokie sutrikimai nepasikartotų”, – kalbėjo A. Baranauskas.

Lietuvoje „Tele2“ paslaugos veikė nepertraukiamai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.