Elonas Muskas: netrukus pristatysime tai, nuo ko jums atvėps žandikaulis

Joe Rogano tinklalaidėje Elonas Muskas padarė tris dalykus: parūkė žolės, atsigėrė viskio ir pranešė, kad netrukus pristatys savo kompanijos naująjį kūrinį „Neuralink“, kuris bet kurį žmogų padarys antžmogiu.

 „Manau, po kelių mėnesių turėsime pranešti kai ką įdomaus… ir tai geriau, nei bet kas gali įsivaizduodi, – tinklalaidėje „Joe Rogan Experience“ sakė „Tesla“ ir „SpaceX“ vadovas.<br>AFP / Scanpix nuotr.
 „Manau, po kelių mėnesių turėsime pranešti kai ką įdomaus… ir tai geriau, nei bet kas gali įsivaizduodi, – tinklalaidėje „Joe Rogan Experience“ sakė „Tesla“ ir „SpaceX“ vadovas.<br>AFP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 17, 2018, 8:36 AM

„Manau, po kelių mėnesių turėsime pranešti kai ką įdomaus… ir tai geriau, nei bet kas gali įsivaizduodi, – tinklalaidėje „Joe Rogan Experience“ sakė „Tesla“ ir „SpaceX“ vadovas. – O labiausiai optimistiniu scenarijumi, mes susijungsime su dirbtiniu intelektu“.

E.Muskas, kurio verslai apima ir „Neuralink“, sako, kad jų naujoji technologija galės betarpiškai sujungti žmones su kompiuteriais, kas suteiks mums šansą sukurti simbiozę su dirbtiniu intelektu.

Entrepreneris dėstė, kad mes jau ir taip praktiškai prilipę prie savo telefonų, tad jau dabar esame savotiški kiborgai. Tiesiog esą mes dar ne tiek protingi, nes ryšys, kuriuo informacija iš mūsų telefonų keliauja į mūsų smegenis dar nėra toks greitas, koks galėtų būti.

„Kiekvienam norinčiam tai suteiks antžmogišką pažinimą ir supratimą. Kiekvienam norinčiam“, – teigė E.Muskas.

J.Roganas paklausė, kuo šie žmonės-kiborgai skirsis nuo įprastų žmonių, ir kuo radikaliai geresni jie bus.

„Kiek esi protingesnis, kai šalia yra kompiuteris ar išmanusis telefonas, ir kai jų nėra? Tiesą sakant, žymiai protingesnis, – pasakojo „Tesla“ ir „SpaceX“ vadovas. – Į bet kurį klausimą atsakyti gali iškart. Gali tobulai viską prisiminti. Tavo telefonas tobulai įsimena filmuotą ir fotografuotą vaizdą. Tavo telefonas jau dabar yra tavo paties tąsa. Jau dabar esame kiborgai. Daugelis žmonių nesuvokia, kad jau dabar yra kiborgai. Tiesiog reikalas tas, kad duomenų perdavimo greitis… jis lėtas, labai lėtas. Tai lyg mažytis duomenų šiaudelis, plaukiantis tarp biologinio tavęs ir skaitmeninio tavęs. Turime tą mažytį šiaudelį paversti gigantiška upe, milžiniška, didelio greičio vartotojo sąsaja.“

E.Muskas, prieš užsitraukdamas suktinę, dar sakė, kad ši technologijos rūšis galiausiai galėtų leisti žmonėms sukurti savo asmenybės eskizą, kuris galėtų egzistuoti toliau, kai mūsų kūnas mirs.

„Jei mūsų biologinis „aš“ mirs, galima tai įkelti (angl. upload) į naują kūną. Tiesiog“, – sakė E.Muskas.

Jis taip pat teigė, kad ši technologija padės žmonėms konkuruoti su dirbtiniu intelektu.

„Susijungimo su DI scenarijus šiuo metu atrodo kaip geriausias iš visų įmanomų. Jei negali nugalėti – prisijunk,“ – sakė inovatorius.

Visą pokalbį galima peržiūrėti čia:

Parengta pagal CNBC.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.