Kaip prižiūrėti elektrinį riedį, kad jis tarnautų ilgai?

Elektriniais riedžiais labai patogu naudotis, tačiau jie reikalauja nuolatinės ir atitinkamos priežiūros. Pasak Varle.lt riedžių specialistų, didžiausią riziką sugesti turi elektrinis variklis, kuris ilgainiui gali pradėti veikti ne tik trumpiau, bet ir su mažesniu galingumu.

  Pasak Varle.lt riedžių specialistų, didžiausią riziką sugesti turi elektrinis variklis, kuris ilgainiui gali pradėti veikti ne tik trumpiau, bet ir su mažesniu galingumu.<br> 123RF nuotr.
  Pasak Varle.lt riedžių specialistų, didžiausią riziką sugesti turi elektrinis variklis, kuris ilgainiui gali pradėti veikti ne tik trumpiau, bet ir su mažesniu galingumu.<br> 123RF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2018, 8:35 AM

Kaip rūpintis elektrinio riedžio baterija?

Trumpas baterijos veikimas aktuali problema kalbant apie daugelį elektronikos prietaisų: nešiojamų kompiuterių, išmaniųjų telefonų. Ne išimtis čia ir elektriniai riedžiai. Reikėtų pažymėti tai, kad rinkoje yra prieinami riedžiai, kurių pilnai įkrauta baterija ledžia nuvažiuoti nuo 10 iki 60 km. Pasak specialistų, jei norime, kad šie parametrai išliktų panašių reikšmių ilgesnį laiką, turėtume atkreipti dėmesį į keletą taisyklių.

Išsikrovimas

Nereikėtų leisti baterijai pilnai išsikrauti, nes vėlesnis jos krovimo procesas bus susijęs su pilno ciklo išnaudojimu. Pasak specialistų, daugiausia elektrinių riedžių turi ličio jonų baterijas, o tokioms baterijoms būdingas apibrėžtas įkrovimo ciklų skaičius, kurį viršijus baterija praranda savo savybes.

Specialistų teigimu, elektrinį riedį prijungti prie maitinimo rekomenduojama tada, kai įkrautos baterijos lygis nukris iki maždaug 20%. Tada dažniausiai ant įrenginių korpuso užsidega atitinkama įspėjamoji lemputė.

Baterijos įkrovimas

Svarbu vengti perkrauti bateriją. Šiuo atveju turima omenyje situacija, kai baterija įkraunama iki 100 % ir įrenginys lieka prijungtas prie maitinimo. Tokiais atvejais maitinimas išjungiamas, tačiau jis vėl įjungiamas tada, kai baterija praranda kelis procentus. Ir taip šis procesas kartojasi. Tokiais atvejais vyksta mini įkrovimo ciklai, kurie gali lemti sumažėjusį baterijos tarnavimo laiką.

Tinkama temperatūra

Tiek elektrinis riedis, tiek jo baterija negali būti veikiami pernelyg aukštos temperatūros. Specialistai pataria vengti palikti elektrinius riedžius ir jų baterijas saulėje.

Drėgmės vengimas

Reikėtų nepamiršti to, kad vandens patekimas į bateriją gali lemti trumpąjį jungimą ir ją sugadinti.

Valymas

Elektrinis riedis gali būti naudojamas įvairiomis sąlygomis ir praktiškai bet kokiame paviršiuje. Todėl neturėtų stebinti tai, kad norint džiaugtis ilgesniu įrenginio tarnavimo laiku, jį reikia reguliariai valyti. Rekomenduojama tai daryti po kiekvieno naudojimo. Žinoma, valomas elektris riedis turėtų būti išjungtas ir atjungtas nuo maitinimo.

Elektrinio riedžio laikymas

Elektrinį riedį reikėtų laikyti sausoje, kambario temperatūros patalpoje. Svarbu tai, kad baterija nebūtų iškrauta, bet turėtų maždaug 50-60% energijos. Jeigu įrenginys bus nenaudojamas ilgesnį laiką (pavyzdžiui, mėnesį), vertėtų išimti bateriją. Prieš tai siūloma pasirūpinti, kad ji būtų įkrauta iki maždaug 75-80% talpos lygio.

Šios taisyklės nėra labai sudėtingos, tačiau jų paisymas padės mėgautis ilgesniu elektrinio riedžio tarnavimo laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.