Aptikote saugumo spragą? Kariniai saugumo specialistai pataria ką daryti, kad nereikėtų vargti teismuose

Nacionalinis kibernetinio saugumo centras prie Krašto apsaugos ministerijos (NKSC) yra pasirengęs priimti pranešimus ir koordinuoti saugumo spragų šalinimą valstybės informaciniuose ištekliuose. Skatiname visuomenę būti atsakinga – neskelbkite aptiktų saugumo spragų informacinėse sistemose viešai, o praneškite apie jas sistemos valdytojui ir NKSC.

 Nacionalinis kibernetinio saugumo centras prie Krašto apsaugos ministerijos (NKSC) yra pasirengęs priimti pranešimus ir koordinuoti saugumo spragų šalinimą valstybės informaciniuose ištekliuose.<br> 123RF iliustr.
 Nacionalinis kibernetinio saugumo centras prie Krašto apsaugos ministerijos (NKSC) yra pasirengęs priimti pranešimus ir koordinuoti saugumo spragų šalinimą valstybės informaciniuose ištekliuose.<br> 123RF iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 29, 2018, 12:28 PM, atnaujinta Oct 29, 2018, 2:38 PM

Nesistenkite išnaudoti saugumo spragos pažeistoje sistemoje, nebandykite pakeisti duomenų ar kitaip ją paveikti, nenaudokite kibernetinio saugumo įrankių pažeidžiamumams išnaudoti.

Pranešime apie saugumo spragas prašome pateikti kuo daugiau duomenų apie pastebėtą pažeidžiamumą – tai pagreitintų analizę ir optimizuotų kibernetinio saugumo atkūrimą. Taip pat prašome nurodyti savo kontaktinius duomenis (el. paštą ar telefono numerį), kuriais galėtume Jus informuoti apie tyrimo eigą ir rezultatus. Šie duomenys nėra privalomi ir reikalingi tik tam, kad su jumis būtų galima susisiekti. NKSC kontroliuos saugumo spragos šalinimą ir apie tai jus informuos nurodytais kontaktais.

Apie pastebėtas spragas valstybės informaciniuose ištekliuose galite pranešti elektroniniu paštu cert@nksc.lt arba užpildę šią formą.

Tuo tarpu Lrytas.lt pastebi, kad kol kas nesudarytos galimybės apie tokius incidentus pranešti anonimiškai. Savo socialinio tinklo "Facebook" paskyroje Krašto apsaugos ministerijos viceministras Edvinas Kerza skelbiame, kad tokia galimybė bus kuriama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.