Netikėtos vestuvės: IBM perka dalį „Linux“

Dvi kompiuterijos milžinės – IBM ir „Red Hat“ paskelbė, kad pasiekė galutinio susitarimo, pagal kurį pirmoji už 34 milijardus JAV dolerių perka visas antrosios akcijas.

 Dvi kompiuterijos milžinės – IBM ir „Red Hat“ paskelbė, kad pasiekė galutinio susitarimo, pagal kurį pirmoji už 34 milijardus JAV dolerių perka visas antrosios akcijas.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
 Dvi kompiuterijos milžinės – IBM ir „Red Hat“ paskelbė, kad pasiekė galutinio susitarimo, pagal kurį pirmoji už 34 milijardus JAV dolerių perka visas antrosios akcijas.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 30, 2018, 9:05 AM

„Red Hat“ įsigijimas keičia žaidimą. Debesijos rinkoje tai keičia viską, – sako IBM vadovė Ginni Rometty. – IBM taps hibridinės debesijos paslaugų teikėju numeris vienas“.

„Atvirasis kodas yra pagrindinis šiuolaikinių IT sprendimų pasirinkimas, ir aš labai didžiuojuosi tuo, ką „Red Hat“ nuveikė verslui šioje srityje, – teigia „Red Hat“ prezidentas ir generalinis direktorius Jimas Whitehurstas. Jis taip pat įsitikinęs, kad toks susijungimas leis atvirajam kodui dar labiau išsiplėsti ir suteiks daugiau resursų bei galimybių.

Tyrimai rodo, kad savo darbo krūvį į hibridinę debesiją kol kas yra perkėlusios tik 20 proc. įmonių. Rinkos ekspertai mano, kad toks dviejų gigantų susijungimas paskatins šios srities paslaugų naudojimą.

Iki šio momento IMB ir „Red Hat“ partnerystė tęsėsi jau 20 metų – IBM tapo ankstyvuoju „Linux“ rėmėju ir stipriai padėjo vystyti korporatyvinio lygmens programinę įrangą.

Pranešama, kad IBM ir „Red Hat“ ir toliau plės „Red Hat“ partnerystes su tokiais didžiaisiais debesijos paslaugų teikėjais kaip „Amazon Web Services“, „Microsoft Azure“, „Google Cloud“, „Alibaba“ ir kt.

Parengta pagal „Business Insider“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.